Haberler

Giresun'da 3 Bin Ev Su Altında

Kentte Yaşanan Yağış Sonrası Meydana Gelen Taşkınlar Sonucu, Halen Bin Dolayısında Araç ile 2-3 Bin Civarında Ev Su Altında Kaldı.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, kentte yaşanan yağış sonrası meydana gelen taşkınlar sonucu, halen bin dolayısında araç ile 2 bin-3 bin civarında evin su altında olduğunu söyledi.

Aksu, kentte gece başlayan yağışın etkisini azalttığını, ancak yağmurun devam ettiğini belirterek, ''Suyun debisinde düşme var, ama yağış devam ediyor. Şu anda onlarca araç, bine yakın, belki binden fazla araç, 2 bin 3 bin ev su altında, şehir su altında. Tam tespit yapamıyoruz, her taraf su altında'' dedi.

Şehrin batı yakasındaki 3 derenin tamamen taştığını, doğu yakasında ve meyilli arazilerde ise ciddi bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Aksu, yağışta düz arazilerin ise tamamının sular altında kaldığını ifade etti.

Aksu, olayda büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini, tek tesellilerinin ise can kaybı bulunmaması olduğunu kaydetti.

Kerim Aksu, su taşkınlarının daha çok evlerin alt katlarında oturan dar gelirli aileleri etkilediğini ve bu ailelerin evlerinden tahliye edilmesi çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, ''Su basan evleri tahliye ediyoruz. Tahliye olan evlerimizde, alt katlarda yaşayan daha çok dar gelirli insanlarımız oturuyor. En büyük sıkıntıyı çekenler de onlar'' şeklinde konuştu.

-SAHİL YOLU AÇILDI-

Yağış yüzünden kapanan Karadeniz Sahil Yolu'nun yeniden ulaşıma açıldığını belirten Aksu, deniz seviyesinin altında yapıldığı için sularla doldukları öne sürülen alt geçitlere ilişkin de ''Deniz kenarı, yağmur alan bölgelerdeki altyapı ile İç Anadolu Bölgesi farklı olur. Bunları iyi analiz etmek, iyi etüt yapmak lazım. Altyapıyı yapmış olmak için iş yapmamak lazım. Ondan sonra büyük sıkıntılar yaşanıyor'' dedi.

Kerim Aksu, çevre illerden motopomplar istedikleri belirterek, tahliye ve diğer çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title