Haberler

Giresun Adası'nda Turizm Çalışmaları

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Adası'na başlatılan tekne turlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Adası'na başlatılan tekne turlarının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Karahan, yaptığı açıklamada, 16 Temmuz tarihinde yapılan törenle adaya tekne turlarının başladığını anımsattı.

Giresun Adası'nın turizme açılmasıyla yıllardır süregelen yaylaların haricinde Giresun'un artık deniz turizmiyle de kendini göstereceğini ifade eden Karahan, "Bölgeye gelen tur operatörleri, rehberler, Giresun Adası'nın güzergahtan geçişlerde ilgi odağı olduğunu ve adaya gidilememesine bir türlü anlam veremediklerini belirtiyorlardı. Adanın programlara dahil edilmesi, bölgeye gelen gezginlerce de oldukça memnuniyetle karşılandı" dedi.

Karahan, 115 kişi kapasiteli teknenin vatandaşlar tarafından aktif olarak kullanıldığını belirterek, "Ramazan Bayramı süresince hem Giresun halkı hem de bayram tatiline gelen gurbetçilerimiz tarafından tüm seferler dolu olarak hareket etti. Sezon süresince bölgeye gelen acenteler tarafından da haftanın belli günlerinde ön rezervasyonlar yapılarak programlara alındı" diye konuştu

Tekne turlarının adanın turizme kazandırılmasına çok ciddi katkı sunacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

" Giresun Adası'na başlatılan tekne turları büyük ilgi gördü. Haftasonu kahvaltı turları için rezervasyonlar hafta içinden yapılmakta. Saat 11.00-15.00 arası yapılan bu organizasyonda hem halkımız hem de gezginler deniz üstünde kahvaltılarını yapıp adanın tertemiz sularında yüzme keyfine varıyorlar. Tur şirketleri Giresun Adası turları için yaptığımız tanıtımlar sayesinde yoğun ilgi gösteriyorlar ve erken rezervasyonlara yöneliyorlar."

Kaynak: AA / Yerel

Giresun Adası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title