Haberler

Genelkurmay'dan 'Yayın Yasağı'

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, 'PKK'ya Karşın Anlık İstihbarat Görüntüleri ve Operasyon Bilgileri İçeren Belge ve Dijital Kayıtların Yayımına 'Yayın Yasağı' Konulmasına' Karar Verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, yürütülen bir soruşturma kapsamında, Genelkurmay Başkanlığınca basın ve yayın organlarına verilenler dışındaki, ''PKK terör örgütü mensuplarının anlık istihbarat görüntüleri ve Irak'ın kuzeyinde icra edilen harekata ilişkin gizli nitelikteki bilgileri içeren her türlü belge ve dijital kayıtların yayımına 'yayın yasağı' konulmasına'' karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, ''devlet sırlarına karşı suçlar'' kapsamındaki bir soruşturmada, ''şüphelilerce kasten veya taksirle dışarıya sızdırıldığı araştırılmakta olan 'gizli' nitelikteki anlık istihbarat görüntüleri''ne ilişkin bir televizyon kanalında yer alan haberin ardından, ''soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yapma yasağı'' konulmasını talep etti.

Başvuruyu inceleyen mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca sürdürülen soruşturmanın ''devletin güvenliğine ait belgelere ilişkin'' olduğuna hükmetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title