Haberler

Genç Türkiye Zirvesi - Vali Şahin

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Türkiye artık teknoloji, inovasyon ve yenilikçiliği konuşuyor, bunu dert edinmiş durumda.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Türkiye artık teknoloji, inovasyon ve yenilikçiliği konuşuyor, bunu dert edinmiş durumda. Bu gelecek açısından, ülkemizin milletimizin geleceğe emin şekilde yürüyüşü açısından çok umut verici." dedi.

Şahin, "Dijital Dönüşüm Güçlü Türkiye" temasıyla bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, içinde bulunulan dönemin "dijital çağ" olduğuna, dijital çağın barındırdığı teknolojik gelişmelerin önemine işaret ederek, bilgi çağının gençler için büyük bir şans olduğunu, bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geçmişte sanayi devrimini yakalayamadığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Öyle bir makas açılmıştı ki en az 100 yıllık bir makastı ve biz bu makası neredeyse kapatma imkanına sahip değildik. Şimdi bilgi çağında bu makasın çok rahat kapatılma imkanı var. Eğer iyi çalışırsanız, programlı, stratejik ve hedefleri belirleyerek çalışırsanız bu farkı kapatma imkanımız var. Türkiye artık teknoloji, inovasyon ve yenilikçiliği konuşuyor, bunu dert edinmiş durumda. Bu gelecek açısından, ülkemizin milletimizin geleceğe emin şekilde yürüyüşü açısından çok umut verici."

Dijital çağa ayak uydururken dikkat edilmesi gereken şeyler olduğunu ifade eden Şahin, yeni çağın ahlak, kültür, sosyal ergonomisinin de düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, söz konusu kavramların hayata geçirilmesinin önemine işaret ederek, "Aksi takdirde bilginin, bunun neticesinde üretilen birtakım ürünlerin daha fazla esiri olmak durumunda kalırız. Hayatımız daha zorlaşır, özgürlüklerimiz çok daha kısıtlanmış olur. Eğer biz bu çağın ahlak, kültür ve sosyal tarafını da beraberinde götürebilirsek, çok daha müreffeh, huzurlu bir döneme insanlık geçmiş olur." diye konuştu.

"Dijital dönüşüm zihinsel dönüşümü gerektirir"

Genç Türkiye Zirvesi Başkanı Muhammed Attila Sevim de Türkiye'nin değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade ederek, dijital dönüşümün zihinsel dönüşümü gerektirdiğini söyledi.

Bu arada, zirvenin açılışı mehter takımı gösterisi ve tarihe imza atanların yer aldığı video gösterimiyle başladı. Video gösterimi sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın silüetlerinin ekrana yansıması, zirve katılımcılarından yoğun alkış aldı.

Zirve, çeşitli oturumlarla devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title