Haberler

Genç'ten "İpimizi Çekerler" Sözüne Tepki: Bu İp Bahçeli'nin İpi mi Yoksa Başka İp mi Var?

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK Başkanlığına Yaptığı Atamayı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın TBMM Başkanı Köksal Toptan'la Yaptığı Görüşmede Söylediği "İpimizi Çekerler" Sözünü Sert Bir Dille Eleştirdi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK başkanlığına yaptığı atamayı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın TBMM Başkanı Köksal Toptan'la yaptığı görüşmede söylediği "ipimizi çekerler" sözünü sert bir dille eleştirdi. Genç, "Bu ip MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı ip midir yoksa ortada yeni bir ip mi var? Bir devletin en büyük makamında oturan kişilerin çekilecek ipleri varsa, vay Türkiye'nin haline" diye konuştu.

Genç, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı işlemleri eleştirdi. Gül'ün YÖK Başkanlığına yaptığı atamayı da eleştiren Genç, yöneticilik görevinde bulunmayan yeni YÖK Başkanı'nın, 14 defa tezinin reddedildiğini öne sürdü. Genç, "bu kişi 105 tane üniversitenin rektörünü atayacak, onları yönetecek. Cumhuriyet tarihinde böyle keyfi bir atama yok" dedi..

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, TBMM Başkanı Köksal Toptan'la yaptığı görüşme sırasında YÖK Başkanı'nın tv kameralarına yansıyan, "ipimizi çekerler" sözlerini hatırlatan Genç, "Bu ipin çekilmesini gerektiren, aralarında bilinen sır nedir? Öğrenmek istiyoruz. Bu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı ip midir yoksa ortada yeni bir ip mi var? Bir devletin en büyük makamında oturan kişilerin çekilecek ipleri varsa, vay Türkiye'nin haline" diye konuştu.

YSK: İKTİDAR YANLISI

Genç, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin yeniden başlatılması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetmesine de sert tepki gösterdi. YSK'yı iktidar yanlısı olmakla suçlayan Genç, ''YSK'nın kararı, mevcut hukuka, anayasaya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırıdır'' dedi. Mevcut cumhurbaşkanının halk tarafından yeniden seçilmesi gerektiğini kaydeden Kamer Genç şunları söyledi:

''YSK, 22. Dönemde de DEHAP ile ilgili hukuka uygun olmayan böyle bir keyfi karar vermişti. Rejim o zaman ciddi bir tehlikeye girmişti. Bu kararla da Türkiye'nin geleceği, rejimi çok büyük tehlikeye giriyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül anayasaya uygun bir seçimle gelmemiştir. YSK'nın kararı düzeltmesi gerekir. Bu karar ile biraz Abdullah Gül korunmuştur, statüsünün devamına izin verilmiştir. Türkiye gerçeklerine aykırı bir karar. Buna ilişkin nasıl bir yol izleyeceğim belli değil ama her fırsatta, bu makamdaki seçimin bir an önce yapılması konusunda elimden gelen çabayı göstereceğim'' (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title