Haberler

Genç Hemşirelerin Mezuniyet Heyecanı

Erzincan Üniversitesi (Eü) Sağlık Yüksekokulu'nda Öğrenim Gören 55 Hemşire Adayı Düzenlenen Törenle Mezun Oldu.

Erzincan Üniversitesi (EÜ) Sağlık Yüksekokulu'nda öğrenim gören 55 hemşire adayı düzenlenen törenle mezun oldu.

Okulun spor salonunda 6. dönem mezunları için düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, EÜ Genel Sekreteri ve Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Ekici ile öğretim elemanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Emine Aydın, öğrenim süresince kendilerine destek olan ailelerine ve öğretim elemanlarına teşekkür etti. Törende daha sonra konuşan Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Ekinci, ülkenin her köşesinde insanlara sağlık hizmeti verecek olan genç hemşirelerini yetiştirmiş olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getirerek, mezun olan bir hemşirenin görev ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyledi. Hemşirelerin, temel sağlık hizmetlerinde, anahtar personel olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ercan Ekinci, hemşirelik hizmetlerinin, tutarlı hedefler ve uygulama planları doğrultusunda sunulması halinde ülkedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseleceğini ifade etti.

Törende son konuşmayı yapan Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da, genç mezunlara nasihatte bulunarak, "Görev yapacağınız yerlerde insanları sağlık konusunda bilgilendirip, bilinçlendirip, onlara önemli hizmetler vereceksiniz. Bu sebeple, kutsal bir mesleğe sahip olduğunuzu asla unutmayın." dedi.

Törende konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkkasap ve hocalarının elinden alan genç hemşire adayları keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu doyasıyla yaşadılar.

(İS-İRT-Y) 11.06.2008 17:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title