Haberler

Gebze'de Evinde Yıkanamayanlar Hamamlara Akın Etti

Yuvacık Barajı'ndaki Su Seviyesinin Dibe Vurmasıyla Kocaeli'de Başlayan Su Kesintilerinden En Fazla Etkilenen Yerleşim Birinmi Olan Gebze'de, Vatandaş Geceleri Su Nöbeti Tutuyor. Evlerinde Yıkanamayanlar, Gündüzleri Hamamlara Akın Etmeye Başladı. Bu Durum da Hamamcıları Sevindirdi.

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinin dibe vurmasıyla Kocaeli'de başlayan su kesintilerinden en fazla etkilenen yerleşim birinmi olan Gebze'de, vatandaş geceleri su nöbeti tutuyor. Evlerinde yıkanamayanlar, gündüzleri hamamlara akın etmeye başladı. Bu durum da hamamcıları sevindirdi.

Nüfusu 600 bini aşan Gebze'de ilçe merkezinde sular kısa aralıklarla verildiğinden, ilçe sakinleri geceleri nöbet tutuyor. Ancak kaplarını doldurabilen vatandaşlar, banyo yapamıyor. Yeterli basınç olmadığından su ancak düz alanlardaki çeşmelerden akıyor. İlçe merkezindeki çeşmelerin önlerinde de kuyruklar oluşuyor.

Zaman zaman çeşme başında kuyruk yüzünden kavgalar da yaşanan Gebze'de vatandaşların tepkisi her gün biraz daha artarken, kesintilerden işleri artan esnaflarda var. Bunların başında hamamcılar geliyor. Gebze Çarşı Hamamı'nın işletmecisi Bayram Balcı, su kesintilerin başladığı günden itibaren işlerin artış gösterdiği belirterek, son günlerde hamamın tam kapasite çalıştığını söyledi.

Şenol AYDIN- Mesut IŞIK/GEBZE (Kocaeli), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title