Haberler

Gazze'li Çocuklar, İsrail Saldırılarını ve Ablukasını Protesto Etti

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Çocuklar, Birleşmiş Milletler (BM) Merkezi Önünde İsrail Saldırılarını ve Ambargosunu Bir Basın Açıklaması Düzenleyerek Protesto Etti.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli çocuklar, Birleşmiş Milletler (BM) merkezi önünde İsrail saldırılarını ve ambargosunu bir basın açıklaması düzenleyerek protesto etti.

Filistinli çocuklar, İsrail saldırılarında ölen çocukların anısına ve gördükleri zulmü dünyaya duyurma adına, çocuk resimlerini kurdukları temsili fırında yakarak İsrail'i protesto etti. Protestoya katılan çocuklar, "Çocukluğumuzu bize geri verin", "İsrail krematoryumunu durdurun" pankartları açtı. İman Vakid adlı kız çocuk, "İsrail saldırılarında her gün ölen Filistinli çocukların gördüğü zulmü duyurmak için buradayız" dedi. Mesajlarının sadece BM'ye değil tüm dünyaya olduğunu ifade eden Vakid, Gazze'deki soruna biran önce çözüm bulunmasını istedi. Enis El Eşkar ise, "Filistin çocukları 60 yıldır İsrail işgali ve zulmü altında inlemektedir. İsrail saldırılarında 720 çocuk hayatını kaybetti, 9 bin çocuk sakat kaldı. 3 bin çocuk tutuklandı. Hala İsrail cezaevlerinde 250 çocuk tutulmaktadır" diye konuştu.

"İsrail, Gazze halkını krematoryumlarda yakmak için biz çocukları yakıt yaptı" diyen Eskar, uluslararası topluma, İsrail'in Filistin çocuklara yönelik insanlık dışı ve hukuka aykırı saldırılarından hesap sorulması çağrısında bulundu.

(İA-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title