Haberler

Hasadı yapılan sarımsak tarlada 8 liraya alınıp markette 35-40 liraya satılıyor

Güncelleme:

Gaziantep'in Araban Ovası çiftçileri, son yıllarda sarımsak ekimine yöneldi. İlçede 25 bin dekar alanda üretimi yapılan ve aroması ile tercih edilen sarımsakta bu yıl 40 bin ton rekolte bekleniyor. Eylül ayında ekimi yapılan ve haziranda toplanmasına başlanan sarımsak hasadında 15 bin tarım işçisi de istihdam ediliyor.

Gaziantep'te hasadı yapılan sarımsak tarlada 8, markette 35-40 lira

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 20'SİNİN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, ilçe ve kent ekonomisine önemli katkılar sağlayan sarımsakta hedeflerinin rekolte artışı ile ihracata yönelmek olduğunu belirterek, "Ürettiğimiz sarımsak Türkiye'nin yüzde 20'sinin ihtiyacını karşılıyor. Sarımsağımızın katma değeri yüksek ve ilçe ekonomisine ciddi bir gelir sağlıyor. Çiftçilerimizin de bu anlamda son dönemlerde ekim alanlarını artırdı. Sarımsağa talep sürekli artıyor ve bizim amacımız ihracatta pay sahibi olabilmek" diye konuştu.

Gaziantep'te hasadı yapılan sarımsak tarlada 8, markette 35-40 lira

"ARACILAR FİYATI ARTIRIYOR"

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun da çiftçinin temel sorununun, yaşadıkları aracı sorunu olduğunu söyledi. Sarımsağın tarlada 8-10 liradan satıldığını anlatan Altun, "Tarlamızdan çıkan sarımsak, markette 35-40 liradan alıcı buluyor. Bu yüksek fiyat bizi çok mağdur ediyor ve üzüyor. Çünkü tarladan ürün çıktıktan sonra aracılar nedeniyle tüketiciye en az 4 kat yüksek fiyattan satılıyor. Bunun önüne geçilmesi için yeni yöntemler oluşturulmalı. Tüketicinin doğrudan ulaşmasını sağlayan aracıların olmadığı bir sistem oluşturulmalı. Şu anda tüketici pahalı yiyor üretici de ucuza satıyor. Biz 9 ay emek verip aracılara satıyoruz, onlar da yüksek fiyattan tüketiciye veriyor. Aracıların aradan kaldırılması gerekiyor. Tüketicinin muhatabı çiftçi olmalı. Üreticiden tüketiciye ulaşan bir sistem kurulmalı. Üreticinin sattığı fiyat ile tüketicinin yediği sarımsak arasında büyük fark var" dedi.

Gaziantep'te hasadı yapılan sarımsak tarlada 8, markette 35-40 lira

STOKÇULUK SORUNU DA YAŞANIYOR

Sarımsakta stokçuluk sorunu yaşandığını da dile getiren Ziraat Odası Başkanı Altun, bunun da engellenmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hasan Altun Gaziantep Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (8)

bekir yapici:

yön istikamet saptiriliyor marketci pazarci ürünü gidip tarladan almiyor herhalde markete pazara gelene kadar ürün 2 bazan 3 el degistiriyor bunun nakliyati mazot parasi indiren bindiren isci maliyeti var sayet aracilar kabzimal fiyatlari yükseldiyor halki magdur ediyorsa bunu önlemek marketcinin pazarcinin degil ikdidarin görevidir.

39
10
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Maalesef insanlarımız tembelleşti. Bahçesi var ekmiyor tarlası var ekmiyor. en azından kendi ihtiyacın olan soğan sarımsak ekebilirisn. ilaç kimya istemeyen ürüenler de var.

19
23
yanıtYanıtla
Erhan Öz:

Ürün kendiliğinden mi raflara gidiyor nasıl haber bu

15
12
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

aradaki fark nakliyecilere gidiyormuş öyle dediler geçenlerde.

5
6
yanıtYanıtla
Bulent :

8 lira gayet iyi

1
8
yanıtYanıtla
Fatih Aydogdu:

mazot 30 tl dayanmış normaldir bu

2
4
yanıtYanıtla
Demir Acer :

La aracilar akepeden yoksa 20 yildir bunlara yol vermezler önlemlerini alırlardı.

4
0
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Onun rafa kadar gelen süreçte nakliye giderleri var personel giderleri var. Rafta satanin kirası var elektriği suyu var personelin maaşı sigortası var. Daha sonra bu malın firesi var. Bence gayet normal fiyat tarladan 10 liraya çıkıyorsa 35 liraya satılması. Önemli olan tarladaki ve nakliyedeki giderleri düşürmek.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title