Haberler

Gaziantep: İsrail'in Saldırılarına Tepki

İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları; gazeteci, yazar ve akademisyenlerden oluşan bir grup tarafından kınandı.

İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları; gazeteci, yazar ve akademisyenlerden oluşan bir grup tarafından kınandı.

Lübnan'a gitmek için Gaziantep'e gelen grup, Demokrasi Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Gaziantep'teki bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler de gruba destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Bekaroğlu, İsrail'in yaptığı saldırılarda sivil kayıpların giderek arttığını, yaşananların savaş olmaktan çıkarak katliama dönüştüğünü iddia etti.

Yaşananların ''Ölçüsüz şiddet kullanımı'' diye yumuşatılmaya çalışıldığını ve uluslararası camianın suskun kaldığını savunan Bekaroğlu, ''Bu olanlar, 'ölçüsüz şiddet' değil, haddini bilmezlik, ayrımcılık ve ırkçılıktır. Saldırganlar, ekonomik ve askeri güçlerinden hareketle kendilerini üstün görüyor, zayıf olanların ülkelerini yıkmayı, kaynaklarını yağmalamayı ve insanları öldürmeyi hak biliyorlar. Bu, insanlık kazanımlarının iptali anlamına gelmektedir'' dedi.

Bekaroğlu, Ortadoğu'daki son saldırılarla tırmanışa geçen krizin, Arap-İsrail savaşı olmaktan çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

''İsrail, ABD'nin himayesi ve teşviği ile Lübnan'ı bombalamakta, Suriye ve İran'ı da hedef almaktadır. Bu haliyle son krizin bütün Ortadoğu'yu içine alacak büyük bir savaşa dönüşme ihtimali çok yüksektir. Kimse olup bitenler uzakta diye kendini kandırmasın. Bu savaş yanı başımızda oluyor ve tüm bölge ülkeleri gibi Türkiye'yi de içine alacaktır. Biz, Türkiyeli aydınlar olarak bu yıkım ve katliam karşısında isyan ediyoruz. Bütün insanlığı da bu trajedi karşısında sesini yükseltmeye, ilgili kuruluşları da saldırıları durdurmaya davet ediyoruz''

Bekaroğlu, Filistin, Suriye ve Lübnan halklarının yanında olduklarını göstermek için Şam ve Beyrut'a giderek Arap aydınlarla buluşacaklarını, saldırılara yerinde karşı çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Önce Suriye'ye, oradan da Lübnan'a geçecek olan aydınlar arasında Mehmet Bekaroğlu, Nuray Mert, Nihat Genç, Ertuğrul Günay, Aydın Çubukçu, Leyla İpekçi, Can Dündar, Hrant Drink, Mehmet Parlak, Metin Yüksel, Ercan Şen, Yakup Erikel, Neşe Kutlutaş gibi gazeteci, yazar ve akademisyenler bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title