Haberler
BBC

Gazeteci Kadını Denizaltısında Öldürüp Parçalarına Ayıran Ünlü Mucite Ömür Boyu Hapis

Güncelleme:

İsveçli gazeteci Kim Wall'un ölümüne ilişkin davada, Danimarkalı mucit Peter Madsen cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Danimarkalı mucit Peter Madsen, İsveçli gazeteci Kim Wall'u kendi inşa ettiği denizaltısında öldürmekten şartlı tahliyesiz ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da görülen davada karar açıklanırken, Madsen'ın hareketsizce durduğu bildirildi.

CESEDİ PARÇALARA AYIRMIŞ

Mahkeme, Madsen'ın "işlediği suçun kanıtlarını gizlemek için cesedi parçalara ayırdığı" sonucuna vardı.

47 yaşındaki Madsen, 30 yaşındaki gazeteci Wall'un bedenini parçalara ayırdığını ve denize attığını kabul ediyor ancak bilerek öldürdüğünü reddediyor.

İFADESİNİ DEFALARCA DEĞİŞTİRDİ

Madsen tutuklanmasının ardından olaya ilişkin ifadesini birçok kez değiştirdi.

Madsen, denizaltı batarken güvertede olduğu sırada Wall'un teknik bir arızadan dolayı denizaltıyı dolduran gazlardan etkilenerek öldüğünü söylemiş, sonra ifadesini değiştirip Wall'un kafasını denizaltının kapağına çarparak öldüğünü iddia etmişti.

NE OLMUŞTU?

İsveçli gazeteci Kim Wall, 10 Ağustos 2017'de haber yapmak için mucit Madsen'ın denizaltısına gittikten sonra kaybolmuş, 11 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da denizde bulunmuştu.

Wall'un uzuvlarından ayrılmış gövdesi bir bisiklet sürücüsü tarafından 21 Ağustos'ta fark edilmişti. Ancak ağırlık yüklü torbaların içindeki başı, kolları ve kıyafetleri dalgıç polisler tarafından Ekim ayına kadar bulunamamıştı.

Savcılar yaptıkları soruşturmayla Madsen'ın Wall'ı ya boğarak ya da boğazını keserek öldürdüğü sonucuna varmışlardı.

"PSİKOPATİK EĞİLİMLERİ VAR"

Geçen ay görülmeye başlayan davada savcılar, Madsen'ın bilgisayarında kadınların işkence gördüğü ve uzuvlarının kesildiği videolar bulmalarının ardından "psikopatik eğilimlerinin olduğunu" söylemişlerdi.

MADSEN KİMDİR?

Peter Madsen, Olay gecesi batan UC3 Nautilus denizaltısının tasarımcısı ve kaptanıydı.

Hakkındaki bazı haberlerde Madsen'den "hobi mühendisi" olarak bahsediliyor. Madsen'in eğitimi ve geçmişine dair net bir bilgi bulunmuyor.



Madsen denizaltının yapımını kamusal fonlama ile 2008 yılında tamamlamıştı. Dizel ve elektrik motoru bulunan denizaltı yaklaşık 18 metre uzunluğundaydı. Madsen son olarak roket projeleri üstüne çalışıyordu.

BBC

Danimarka Kopenhag 3.Sayfa Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (11)

lml:

asın şerefsizi. ama sizde idam cezası yok. o adam şimdi lüks hücresinde bir eli yağda bir eli balda gününü gün edecek.

16
1
yanıtYanıtla
Burak Şahin:

Ömür Boyu Cezası, Isveçte ve cogu Avrupa üikesinde 15 yıl Hapis anlamına geliyor!! O yüzden haber tüm avrupada 15 yıl hapis olarak gecti

12
1
yanıtYanıtla
12 numara Kadıköy:

Kısasa kısas yapılmalı

12
0
yanıtYanıtla
Eda gunci:

Allah rahmet eylesin.dunya hayatı işte bu.basa herşey gelebilir.

4
7
yanıtYanıtla
Hak-hukuk:

Beyin yok kafire rahmet okunmaz diyor ama onun icadını kullanıyor geri

yanıt8
yanıt13
Danimarkali genco:

Danimarka halki da ülkenin kendi de deyus ruhludur ve ikiyüzlülük dna´larinda var. Cok kahbece bir millet ve bir de yabanciya cok kin beslerler. cogu bunlarin ultra nasyonalistdir. Kisirlasmis bir millet oldugundan cogu aile reisi kadinlardir ve pantolonun sahibi onlardir. feministlik cok ileride. erkekleri de dogal olarak pislik fantezi gelistirirler. Pedofilik cok yaygin Danimarkada! Hele de yabancilarin evlatlik ve ya zorla ellerinden alinan cocuklar rencide ediliyor yani cinsel istismar!

4
4
yanıtYanıtla
Anneyim:

Denizaltısında öldürüp diye bir başlık atmışsınız. Denizyedisinde olmasın sakın...

1
4
yanıtYanıtla
Babayım:

Salak

yanıt1
yanıt0
Şaka mısınız siz:

Biri Danimarka ve Avrupa ikiyüzlülüğüyle ilgili şeyler yazmış eksiler dolmuş Türkler tarafından! Biri kafire rahmet okumazsan icadını neden kullanıyorsun demiş! Ya siz ne içiyorsunuz?

1
0
yanıtYanıtla
Batuhan:

Bence sorun senin dışlayıcı tutumunda.

yanıt8
yanıt3
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title