Haberler

Gates: Ordunun Önceliği Aşırı Dincileri Yenmek

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Ordunun Önceliğinin El Kaide ve Diğer Aşırı Dinci Örgütleri Yenmek Olduğunu, Irak ve Afganistan'daki Savaşları Kazanmanın Buna Ulaşmak İçin Tek Başına Yeterli Olmadığını Belirtti.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ordunun önceliğinin El Kaide ve diğer aşırı dinci örgütleri yenmek olduğunu, Irak ve Afganistan'daki savaşları kazanmanın buna ulaşmak için tek başına yeterli olmadığını belirtti.

Yeni savunma politikasının anlatıldığı ve Pentagon'un yayınladığı 2008 Ulusal Savunma Stratejisi'nde yer alan 23 sayfalık belgeye göre Gates, ''Tek başına güç kullanımı da görevi tamamlamayacaktır. Ordunun yapabileceği en önemli şey dostları ve ittifak ülkelerini kendilerini savunmaya ve yönetmeye hazırlamaktır'' dedi.

Aşırı dinci şiddet eylemlerine karşı ''Uzun Savaş''ı kazanmanın ABD'nin ana hedefi olacağını, Irak ve Afganistan'ın mücadelede ana cephe olarak kalacağını kaydeden Gates, ''Irak'ta ve Afganistan'daki başarı, savaşı kazanmak için çok önemlidir, ancak tek başına zaferi getirmeyecektir'' dedi.

''Güç kullanımı rol oynar ama belki en önemli rolü değil'' diyen Robert Gates, ABD'nin yakında yeni bir başkan seçeceğini, ama karmaşık konuların olduğu gibi kalacağını ve ''yeni stratejinin gelecek yıllarda başarılı olmak için bir proje olacağını'' ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title