Haberler

    Microsoft, Call of Duty Oyunları için PlayStation Plus Teklifinde Bulunmuş

    Güncelleme:

    İddiaya göre Microsoft, Sony'e Call of Duty oyunları için PlayStation Plus servisine ekleme teklifinde bulundu.

    İddiaya göre Microsoft, Sony'e Call of Duty oyunları için PlayStation Plus servisine ekleme teklifinde bulundu.

    Bloomberg'ın haberine göre, iki firma arasında süre gelen pazarlık hakkında bilgi sahibi kaynaklar Microsoft'un Sony'e Call of Duty oyunları için PlayStation Plus servisine dahil edebilme teklifinde bulunduğunu bildirdi. Bu teklifin, geçen ay Microsoft'un Call of Duty oyunları için Valve ve Nintendo ile 10 yıllık anlaşma imzaladığı sırada PlayStation'a sunulduğu ifade edildi.

    Microsoft bu sayede Activision Blizzard satım alımı işleminin ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'ndeki rekabet kurumlarının incelemesini geçerek onaylanmasını amaçlıyor.

    Microsoft, Nintendo ve Valve ile 10 Yıllık Call of Duty Anlaşması İmzaladı

    O dönem anlaşmanın kabaca Call of Duty oyunlarını Xbox dışındaki diğer platformlarda 10 yıl boyunca yayınlama imkanı tanıdığı biliniyordu. Sony için ayrıca böyle bir teklif yapıldığı belirtilmemişti. Microsoft, söz konusu anlaşmayı Sony'nin kabul etmediğini açıklamıştı.

    Microsoft'un Activision Blizzard'ı ve ona bağlı Call of Duty gibi oyun serilerini 70 milyar dolara yakın devasa bir miktarla satın alma teklifi uzun süredir gündemde. Satın alım işlemi için tekelcilik karşıtı incelemeler devam ederken, Sony satın alımın onaylanmaması adına birçok argümanda bulunarak rekabet gücünün azalacağını iddia etmişti. Microsoft ise satın alımın hem video oyun sektörüne hem de oyunculara yararlı olacağını savunmuştu.

    Geçtiğimiz günlerde ABD'deki Federal Ticaret Komitesi (FTC), Activision Blizzard satın alımının engellenmesi amacıyla Microsoft'a dava açmıştı. Komite, Microsoft'un Blizzard'ı satın aldığı sırada verdiği sözlerden vazgeçerek Starfield'ı Xbox'a özel hale getirmesini neden göstererek benzer bir durumun Call of Duty ile yaşanabileceğini öne sürmüştü.

    FTC, Activision Blizzard Satın Alımı Nedeniyle Microsoft'a Dava Açtı

    Microsoft'un Activision Blizzard satın alım anlaşması şu ana kadar sadece Suudi Arabistan ve Brezilya'daki rekabet kurumlarından onay aldı. Birleşik Krallık'taki CMA (Rekabet ve Pazar Kurumu) ve Avrupa Birliği Rekabet Kurumu ise incelemelerini henüz tamamlamadı.

    Kaynak: SaveButonu / Gamegar

    PlayStation Plus Microsoft Sony Haberler

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Bakmadan Geçme

    27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
    Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

    Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title