Haberler

Galatasaray: 2 - Bordeaux: 1 (İlk Yarı)

UEFA Kupası 3. Tur Rövanş Maçında Galatasaray, Fransa Temsilcisi Bordeaux Karşısında İlk Yarıyı 2 -1 Önde Tamamladı.

UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında Galatasaray, Fransa temsilcisi Bordeaux karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Deplasmandaki ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan Galatasaray, henüz 6. saniyede Bellion'un golüne engel olamayarak rövanş maçına adeta 1-0 yenik başladı. Kanatlardan geliştirdiği atak organizasyonlarında son vuruşları bir türlü yapamayan sarı-kırmızılı ekip, hızlı gelişen Bordeaux ataklarında da kalesinde yine tehlikeler yaşamaktan kurtulamazken, ilk yarının son dakikalarında adeta yeniden dirildi. Arda ile 1-1'lik beraberliği yakalayan sarı-kırmızılı takım, Kewell'ın 30 metreden bulduğu şık golle de skoru 2-1'e getirerek, ilk yarıyı önde tamamlamayı bildi.

Galatasaray karşısında savunmasını ve orta alanını kalabalık tutan Bordeaux, ilk saniyelerde bulduğu golle önemli bir avantaj yakalamayı başardı. Fransız ekip, başarıyla koruduğu kalesinde devrenin bitimine dakikalar kala gördüğü şok gollere engel olamadı ve soyunma odasına 2-1 yenik gitti.

Karşılaşmanın henüz 6. saniyesinde Bellion, Galatasaray karşısında Bordeaux'yu 1-0 öne geçiren golü attı. Henüz ilk saniyelerde kendi sahasında Wendel'in pasına hareketlenen Bellion, Meira'nın da dokunamadığı topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

13. dakikada soldan Hakan'ın ortasında, ceza alanında Diawara ters bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak üst direkten döndü ve Bordeaux savunması meşin yuvarlığı kornere gönderdi.

15. dakikada Arda'nın soldan ortaladığı topa ceza alanında Baros vurdu, top yandan az farkla auta çıktı.

16. dakikada solda hareketlenen Arda, ceza alanındaki Baros'u görürken, bu oyuncu da topu Linoln'ün önüne bıraktı. Brezilyalı oyuncunun kale önünde şut atmasına izin vermeyen Bordeaux savunması, topu kornere çelerek önemli bir tehlikeyi önledi.

32. dakikada Bellion'un soldan ceza alanına gönderdiği topa Chamakh kafayı vurdu. Kaleci De Sanctis meşin yuvarlağı çelerken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

35. dakikada Galatasaray, Bordeaux karşısında gole yaklaştı. Ceza alanında sağ çaprazda Kewell'ın yerden sert vuruşunda, kaleye paralel giden topa arka direkte Arda da dokunamadı ve meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

42. dakikada Arda, Galatasaray'a 1-1'lik eşitliği getiren golü attı. Ceza alanına girdikten sonra soldan Barış'ın kale önüne gönderdiği topu Meira, Arda'nın önüne bırakırken, bu oyuncunun sert vuruşunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

45. dakikada Kewell, attığı muhteşem golle Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Arda'nın pasıyla topu önüne alan Avustralyalı oyuncu, yaklaşık 30 metreden sol ayağıyla oldukça sert bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak üst köşeden filelerle buluştu: 2-1.

Karşılaşmanın ilk yarısını Galatasaray, 2-1 önde tamamladı.

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Craig Alexander Thomson, Tom Hugh Murphy, Martin Cryans (İskoçya)

Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Meira, Hakan, Barış, Ayhan, Mehmet Topal (Dk. 19 Kewell), Arda, Lincoln, Baros

Bordeaux: Rame, Chalme, Diawara, Henrique, Placente, Traore, Diara, Fernando Menegazzo, Wendel, Chamakh, Bellion

Goller: Dk. 1 Bellion (Bordeaux), Dk. 42 Arda, Dk. 45 Kewell (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Dk. 17 Mehmet Topal, Dk. 38 Baros (Galatasaray), Dk. 45 Diawara (Bordeaux)

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title