Haberler

Şampiyonlar Ligi'nde Toplu Sonuçlar

Güncelleme:

Gecenin en önemli maçında Arsenal B.Münih'i 2-0 yendi. B. Leverkusen 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Roma ile 4-4 berabere kaldı. Zenit, Şampiyonlar Ligi'nde üçte üç yaptı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasının ilk gününde E, F, G ve H gruplarında 8 karşılaşma oynandı. UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda mücadele eden Zenit St. Petersburg üst üste 3. galibiyetini aldı.

ÇAKIR YÖNETTİ, ARSENAL BAYERN'İ DEVİRDİ

Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği F Grubu karşılaşmasında İngiliz ekibi Arsenal, konuk ettiği Alman temsilcisi Bayern Münih'i 2-0 yendi. Karşılaşmanın gollerini 77. dakikada Olivier Giroud ve 90+4'te Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil kaydetti. Bu sonucun ardından İngiliz temsilcisi Arsenal, 3 maçın ardından grupta ilk puanlarını alırken, Bavyera temsilcisi ise 6 puanda kaldı.

BARÇA GÜLE OYNAYA

Lionel Messi'nin sakatlığı nedeniyle forma giyemediği E Grubu mücadelesinde, "Devler Ligi"nin son şampiyonu Barcelona, deplasmanda karşılaştığı Belarus temsilcisi BATE'yi Hırvat oyuncusu Ivan Rakitic'in 48 ve 64. dakikalardaki golleriyle 2-0 geçti. Katalan temsilcisi, bu sonuçla puanını 7'ye yükselterek haftayı lider kapadı.

ALMANYA'DA GOL YAĞMURU

Grubun diğer maçında Bayer Leverkusen ile Roma arasındaki mücadele gol düellosuna sahne oldu. Ev sahibi Leverkusen ilk yarıda Javier Hernandez'in 4 (penaltıdan) ve 19. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü sürdüremedi. Roma, Daniele de Rossi'nin 2, (29, 38) Miralem Pjanic (54) ve Iago Falque'nin (73) fileleri havalandırmasıyla rakibi karşısında 4-2 öne geçti. Mücadeleyi bırakmayan Alman temsilcisi, 84. dakikada Kevin Kampl ve 86'da Admir Mehmedi ile skoru 4-4'e getirerek sahadan 1 puanla ayrıldı.

CHELSEA GÜLEMEDİ

H Grubu'nda ise İngiltere Premier Lig'de iyi sonuçlar alamayan ve 12. sırada yer alan Chelsea, deplasmanda karşılaştığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalarak 4 puanla grupta 3. sırada kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçların sonuçları ve oluşan puan durumları şöyle:

E Grubu:

BATE (Belarus) - Barcelona (İspanya): 0-2

Bayer Leverkusen (Almanya) - Roma (İtalya): 4-4

F Grubu:

Arsenal (İngiltere) - Bayern Münih (Almanya): 2-0

Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Olympiakos (Yunanistan): 0-1

G Grubu:

Porto (Portekiz) - Maccabi Tel-Aviv (İsrail): 2-0

Dinamo Kiev (Ukrayna) - Chelsea (İngiltere): 0-0

H Grubu:

Zenit (Rusya) - Olympique Lyon (Fransa): 3-1

Valencia (İspanya) - Gent (Belçika): 2-1

Kaynak: AA / Spor

Roma Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title