Haberler

Foça'daki Yangın Evlere Ulaştı

Güncelleme:

İzmir'in Foça İlçesinde Başlayan ve Rüzgarın Etkisiyle Geniş Bir Alana Yayılarak Yerleşim Alanlarına İlerleyen Orman Yangını Henüz Kontrol Altına Alınamazken, Alevler Bazı Sitelere Kadar Ulaştı.

İzmir'in Foça ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak yerleşim alanlarına ilerleyen orman yangını henüz kontrol altına alınamazken, alevler bazı sitelere kadar ulaştı.

Büyük bölümünün yazlık sitelerin oluşturduğu bölgeye doğru ilerleyen yangın, özellikle Atatürk Mahallesi'ndeki sitelere yaklaştı.

Vatandaşlar, alevlerin konutların bulunduğu bölgeye sıçramaması için otluk ve yeşil alanlara, ağaçlara su tutuyor.

Bölgeye gelen jandarma, polis, zabıta ve Sivil Savunma ekipleri, "can güvenliği nedeniyle evlerin tahliye edilmesi gerektiği" yönünde anons yaparak vatandaşları uyarıyor.

Görevliler, başta yaşlılar, engelliler ve çocuklar olmak üzere, vatandaşların evlerinin tahliyesine yardımcı oluyor.

Havadan söndürme ekipleri, denizden aldıkları suyu ilçenin üzerinden taşıyarak yangın alanına boşaltırken, ilçe sakinlerinin yanı sıra, yerli ve yabancı turistler de çalışmaları endişeli gözlerle izliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title