Haberler

Finike Öğrenciler,1350 Metrekarelik Bayrak Açtı

Öğrenciler,1350 metrekarelik bayrak açtıAntalya'nın Finike İlçesi'nde 19 Mayıs kutlamalarında 570 öğrenci 15 parçanın birleşiminden oluşan 1350 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

Öğrenciler,1350 metrekarelik bayrak açtı

Antalya'nın Finike İlçesi'nde 19 Mayıs kutlamalarında 570 öğrenci 15 parçanın birleşiminden oluşan 1350 metrekarelik Türk bayrağı açtı.

Finike'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Yunuslu Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tören daha sonra 100'üncü Yıl Stadyumu'nda devam etti. Kutlamalara ilçe protokolunun yanı sıra siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kişi de katıldı. Resmigeçit, öğrenci gösterileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Yıldız'ın günün anlamına ilişkin konuşması, halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmaların renk kattığı kutlamalarda, dev Türk bayrağı da açıldı. 15 parçadan oluşan 1350 metrekarelik bayrak 570 öğrenci marifetiyle stadyumun çimleri üzerinde açıldı. Dikimi yaklaşık 2 ay süren bayrağın, özellikleri itibariyle dünyada tek olduğu anons edildi. Kutlamaları izleyenler dev Türk bayrağı açılmasını ayakta alkışladı. 2008 yılında dönemin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çiğdem Aytekin tarafından yaptırılan dev Türk bayrağının ilk defa o yılki 19 Mayıs kutlamalarında açıldığı belirtilirken, açılmasının kalabalık insan grubu gerektirmesi nedeniyle çok sık kullanılmadığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

19 Mayıs Antalya Finike Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title