Haberler

Filistinli Kadınlar Mescid-i Aksa İçin Yürüdü

Stinli Kadınlar Mescid-i Aksa İçin Yürüdü

STİNLİ KADINLAR MESCİD-İ AKSA İÇİN YÜRÜDÜ

- GAZZE'DE HAMAS'IN ORGANİZE ETTİĞİ YÜRÜYÜŞE 10 BİN KADIN KATILDI

- FİLİSTİN PARLAMENTO BAŞKAN YARDIMCISI AHMET BAHAR:

- İSRAİL EYLEMLERİ İLE YENİ İNTİFADA BAŞLATMAMIZA İMKAN SAĞLIYOR"

MEHMET KEMAL FİRİK

GAZZE - İsrail'in Mescid-i Aksa alanında bulunan Bab- Magrib'de (Magrip Kapısı) hafriyat çalışması yapması ve Mescid-i Aksa alanına sinagog inşa etmesine protestolar sürüyor.

Gazze'nin çeşitli bölgelerinden toplanan yaklaşık 10 bin kadın, sloganlar atarak hafriyat çalışmalarını gerçekleştiren İsrail'i protesto etti. Hamas tarafından organize edilen gösteri Filistin Parlamentosu önünde yapıldı. Ellerinde pankart ve Hamas bayrakları taşıyan kadınlar, "Mescid-i Aksa bizim her şeyimiz. Sonuna kadar savunacağız" diye slogan attı. Gösteri sırasında araçlarda marşlar çalındı. Mitingde bir konuşma yapan Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmet Bahar, "İsrail, Mescid-i Aksa'yı yok etmeye çalışıyor. Kudus'ün İslami çehresini değiştirmeye çalışıyor. İsrail yeni bir intifada başlatmamıza imkan tanıyor. Mescid-i Aksa müslümanlar için önemlidir gerekirse kanımız ve canımızla bu kutsal mabedi koruyacağız" dedi. Göstericiler daha sonra olaysız dağıldı.

(MKF-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title