Haberler

Filistin Meclisinin Arap Ülkelerinden Talebi

Filistin Meclisi, Arap Ülkelerinden, Haremüşşerif Yakınlarında Hafriyat Çalışması Yapan İsrail ile Bağlarını Kesmesini İstedi.

Filistin meclisi, Arap ülkelerinden, Haremüşşerif yakınlarında hafriyat çalışması yapan İsrail ile bağlarını kesmesini istedi.

Hamas'ın denetimindeki Filistin Yasama Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Arap ülkelerinin İsrail ile diplomatik ve ekonomik ilişkileri kesmesi ve yeni ilişkiler kurmaması gerektiği" belirtildi.

Meclis, BM Güvenlik Konseyine de Kudüs'te Müslümanlar ve Hristiyanlara ait yerleri koruması için İsrail'e baskı yapması çağrısında bulundu.

Filistin meclisi, Arap ve Müslüman liderlerinin kutsal yerleri korumak için önlemler alması gerektiğini bildirerek, Arap Birliği ve İslam Konferansı Teşkilatı'na (İKT) İsrail'e baskı için acil toplantı düzenlemeleri çağrısını da yaptı.

Arap ülkelerinden Mısır ve Ürdün'ün barış anlaşması imzaladığı İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunuyor. Bazı Körfez ülkelerinin de İsrail'le daha alt düzeyde irtibatı var.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title