Haberler

Filistin Başbakanı Haniye'den ABD'ye "İçişlerimize Karışmayın" Uyarısı

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Amerika'nın Filistin'in İçişlerine Karışmasına İzin Vermeyeceklerini Söyledi.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Amerika'nın Filistin'in içişlerine karışmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Cuma namazı çıkışında Tevhid Camii önünde bir basın toplantısı düzenleyen Haniye, "Amerikan yönetimi İsrail'in politikasını destekliyor ve Filistin halkının yaptığı seçim sonuçlarını reddediyor" dedi.

Vatani birliği sağlamaya ve birlik hükümeti kurmaya çalışacaklarını anlatan Haniye, şöyle konuştu: "Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını, mültecilerin geri dönmesini ve tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Aramızda diyalog tutukluların öngördüğü plana göre vatani birlik hükümetinin kurulmasını hedefliyor, Amerika'nın istediğini değil."

Irak'ta bulunan Filistinli mülteciler konusuna da değinen Haniye, Filistinli mültecilerin Irak'ta çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını belirterek "Biz bu sorunlara çözüm bulunmasını istedik. Arap liderler ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye seslenerek Filistinlilere yönelik saldırıların durdurulmasını talep ettik" diye konuştu.

(İL-CY-İB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title