Haberler

Fetö Sanığı Sat'çılar ile "Mahrem İmamları"Nın Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Sualtı Taarruz (SAT) ile Kurtarma ve Sualtı Komutanlıklarında görevli 38 asker ile bu personelden sorumlu sözde "Deniz Kuvvetleri Yapılanması"nın mahrem imamı konumundaki 14 sivilin de aralarında bulunduğu 42'si tutuklu 52 sanığın yargılandığı davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binada yapılan duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Osman Keleş, birinci sınıf dalgıç olduğunu, olay günü hasta olduğunu, iğne olmak için farklı birliklere ve SAT Komutanlığı'na geçtiğini ancak doktor bulamadığını, Binbaşı Zeki Bayer'den kendisini hastaneye götürmesini istediğini, daha sonrasında çantasını unuttuğunu fark ettiğini, kimliğini almak için yola çıktıkları sırada Zeki Bayer'e telefon geldiğini, köprülerin kapatıldığının söylendiğini ve daha sonrasında birlikten kendisine 'birliğe gelin' mesajı geldiğini öne sürdü.

Birliğe giderek, televizyondan haberleri takip ettiğini ve geceyi geçirdiklerini söyleyen sanık Keleş, rahatsızlığından dolayı uyuyarak gece astsubay salonunda kaldığını ve sonrasında birliğinden ayrıldığını savundu.

Sanık Keleş, daha önce verdiği ifadeleri reddederek, aracın içinde silah dolu çanta olmadığını, eşinin ve babasının da bu terör örgütüyle ilgisinin olmadığını ve tüm suçlamaları reddettiğini belirtti.

Tutuklu sanık Selami Gül de savunmasında, SAS komandosu olarak görev yaptığını, astsubaylıktan subaylığa geçiş sınavını kazandığını, subay olma kursuna başladığını kaydederek, daha önce verdiği tüm ifadeleri reddetti.

Sanık Gül, olay günü trafikte radyodan köprülerin jandarma tarafından kapatıldığını duyduğunu, evine dönmeye karar verdiğini, radyoda darbe girişimi olduğunu duyduğunu dile getirerek, "SAS Grup Komutanlığı'ndan Hakan Egemen'i aradım. Olaylarla ilgili bilgi alamadığını söyledi bana. Bütün personelin birliğine hareket etme mesajı geldi. Birliğe gittim. Personele silah dağıtıldığını duydum, hemen gittim, silah aldım. Daha sonra kamuflajımı giydim. Görev verilmesi durumunda hazır şekilde bekledim. 16 Temmuz öğle saatlerine kadar birlikte bekledim, izin alarak birliğimden ayrıldım." diye konuştu.

Tutuklu sanık Zeki Bayer de savunmasında, Kurtarma Grup Komutanlığı'na giderken Osman Keleş'i gördüğünü, çantasını bagajına koyduğunu, arabanın anahtarını bıraktığını ve birliğe girdiğini anlattı.

Bayer, Keleş'i polikliniğe götürdüğünü, kendisinin de benzin aldığını, bu sırada Whatsapp'tan mesajlar gelmeye başladığını ifade ederek, "Kuzey Saha Komutanlığı'ndan 'birliğinize gidin' mesajı geldi. Tüm personele bu çağrıyı yaptım. Karargah binasının önüne aracı park ettim, yukarı çıktım. Subay salonuna gittim, oturdum. Diğer subaylar da birliğe geldi. Subaylar arasından tek yargılanan benim. O günlerde 24 saat mesaide bulundum." dedi.

Sanıkların savunmalarının ardından, mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title