Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda İzmirli, Konak Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda İzmirli, Konak Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

15 Temmuz darbe gişiminden bu yana her akşam meydanda toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atarak, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Ülke ve millet sevgisi mesajları veren şarkıların seslendirildiği etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.

Toplumun her kesiminden ve her yaştan vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birlik çağrısına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde birer konuşma yapmaları için AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye davet göndermesine vatandaşlardan da destek geldi.

Meydana eşi ve iki çocuğuyla gelen öğretmen Yasemin Sert, nöbete her akşam aynı heyecanla geldiğini belirterek, "Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmak bizim için çok önemli. Artık birlik olma zamanı. O yüzden buradayız." dedi.

Sert, Cumhurbaşkanı'nın çağrısına ilişkin "Gayet olumlu bir çağrı, çünkü birlik olmamız gerekiyor. Hiçbir ayrım yapmadan herkes birlikte hareket etmeli." değerlendirmesinde bulunurken, siyasi parti liderlerinin katılım yönündeki kararına dair de, "Gayet güzel. Katılmaları da gerekiyordu zaten. Teşekkür ediyorum." dedi.

İbrahim Kırat, bir engelli birey olarak, bir aile olarak bu zulme karşı her akşam meydanda olduğunu söylerken, eşi Şaziye Kırat da, "Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun" dedi. Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek mitinge gitmeyi çok istediğini ama engeli nedeniyle gidemeyeceğini belirten Kırat, "Gönlümüz onlarla" dedi.

"Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, ortak kaygımız vatan olsun"

İşten fırsat buldukça meydana geldiğini dile getiren hakim adayı Veysi Gümüş ise "Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, ortak kaygımız vatan olsun. Hep birlikte buradayız, gördüğünüz gibi çeşit çeşit insan var. Çok farklı meslek gruplarından, çok farklı inançlardan. Çok büyük bir bela atlattık. İnşallah bu belanın sonucunda dersler çıkaracağız, birlik olacağız. O Çanakkale ruhunu yeniden kuracağız ve hep beraber bu memleketi kalkındıracağız inşallah" dedi.

Gümüş, bu çağrıyı çok olumlu değerlendiriyoruz. Sayın Bahçeli ve sayın Kılıçdaroğlu da çok olumlu tepki gösterdi. Yeniden eski günlerdeki gibi bir olacağız. İnşallah bundan sonra da yeni anayasa ve diğer gelişmeler için tekrar birada olup, büyük Türkiye'yi kuracağız." diye konuştu.

Gümüş'ün avukat nişanlısı Merve Özcan da "Tek yürek, tek millet olduk. Darbeye kesinlikle müsaade etmedik millet olarak. Bundan sonra da bu ruhla inşallah devam edeceğiz. Bu işin partisi yok. Allah milletimize zeval vemesin diyoruz. İnşallah pazar günü de meydanlarda bu ruhla darbeye hayır demeye devam ederiz." dedi.

"Eli, ayağı öpülesi bu halkın direnişi ve cesareti için buradayız"

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları ve çocuklarıyla meydana gelen Halk Sağlığı Müdürü Badiha Salnur, 15 Temmuz akşamından itibaren her gün meydanda olduklarını belirterek, "Biz bu eli, ayağı öpülesi halkın bu direnişine, o 15 Temmuz'da gösterdiği dirayete ve cesarete saygı, demokrasimize sahip olma adına buradayız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın ülkenin başına gelen en büyük nimet olduğunu dile getiren Salnur, "Cumhurbaşkanı'nın çağrısı olumlu yanıt buldu. Hem çağrı çok mükemmel, hem de daveti kabuller çok mükemmel. Biz burada her görüş, her cins, her millet buradayız. Biz demokramisimize, Türkiyemize sahip çıkma adına buradayız. bir parti adına burada değiliz. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, devlet büyüklerimize, partilerimize, liderlerimize sahip çıkma adına buradayız. Bütün devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

12 yaşındaki Onur Tanrıkulu, "Burda olmaktan çok gurur duyuyorum. Müdürüm burada. Darbe olduğu için çok üzgünüz. Ama milletimizin yanında durmak, bu ülkeye destek olmak için buradayım." dedi.

13 yaşındaki Yusuf Sait İnci de "Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak buraya geldik. Benim de annem doktor olduğu için ben de geldim. Başkomutanımız tamam diyene kadar demokrasi için meydanlarımızı doldurmaya devam edeceğiz. Demokrasi nöbetine devam." şeklinde konuştu.

"Pazar günü İstanbul'dayız"

66 yaşındaki emekli Abdullah Polat, 15 Temmuz akşamından beri her gün meydanda olduğunu, devleti ve milleti teröristlere bırakmamak için demokrasi nöbeti kaç ay sürerse sürsün, her gün meydanlara gelmeye devam edeceğini vurguladı.

Polat, "İsterse sabaha kadar burada yine yatarız. Ölürsek burada ölürüz, kalırsak burada kalırız. Başka devletimiz, başka bayrağımız yok. Bu topraklar bizim dedelerimizin, ecdadımızın kanıyla yoğruldu. Bu vatan hepimizin." dedi.

Denizli'de öğretmenlik yapan kızına 15 Temmuz gecesi telefonla arayıp darbe girişimini haber verir vermez oğullarıyla birlikte sokağa çıktığını aktaran 64 yaşındaki Zekiye Geyik, o akşamdan bu yana millete, devlete ve çocuklarına kötülük gelmesin diye her akşam meydana geldiğini ve sürekli dua ettiğini söyledi.

Esme Koldaş da "Şu çocukları böyle yaptı ya FETÖ yok olsun diye dua ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Ülkemi, insanımı, bayrağımı seviyorum. Bu yüzden de buradayım. Pazar günü de Allah'ın izniyle İstanbul'dayız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli Konak Politika Güncel Haberler

title