Haberler

Fetö Kırşehir İl Yapılanması Davasında Karar

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün il yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 19 tutuklu 23 sanık, 42 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün il yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 19 tutuklu 23 sanık, 42 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 19 tutuklu, 23 sanık ve avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından son savunmaları alınan tutuklu sanıklar, iddianamedeki "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt yöneticiliği, 16 gayrimenkulü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak, terörizmin finansmanı, nitelikli dolandırıclık, haksız edinilen mal varlığını aklama" suçlamalarını reddederek beraat ve tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin örgütlü suç işlediklerine yönelik somut deliller bulunmadığını, tanık ifadelerinde çelişkiler olduğunu ileri sürerek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, Murat Baran'a 42 yıl 6 ay ve 130 bin lira, Musa Arslan'a 29 yıl ve 80 bin lira, Şuayip Eraslan'a 27 yıl 9 ay ve 130 bin lira, Fevzi Umucu'ya 26 yıl 6 ay ve 120 bin lira, Recep Ergül'e 26 yıl 3 ay ve 130 bin lira, Mustafa Fehmi İlhan'a 26 yıl 3 ay ve 130 bin lira, Ramazan Düğer'e 19 yıl 6 ay ve 80 bin lira, Öztürk Cansu'ya 15 yıl 5 ay ve 67 bin lira, Hamdi Çanakçı'ya 15 yıl 5 ay ve 67 bin lira, Ali Kesinkılıç'a 15 yıl 5 ay ve 67 bin lira, Rasim Duran'a 15 yıl 5 ay ve 67 bin lira, Mustafa Efe'ye 15 yıl 5 ay ve 67 bin lira, Erol Şengök'e 14 yıl 2 ay ve 67 bin lira para cezası, Muhterem Uçar, Hüseyin Çepik, Servet Umucu ve Mehmet Bayraktar'a 12'şer yıl, Mesut Hazin ve Adem Kesmin'e 8 yıl 9'ar ay, 9 ay, Hacı Kaymaz'a 7 yıl 6 ay, Ali Murat Şengök ile İbrahim Altıparmak'a 6 yıl 3'er ay ve Battal Saraç'a 5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, istinaf ve Yargıtay sürecini gözeterek Hacı Kaymaz, Hamdi Çanakçı ve Battal Saraç'ın tahliyelerini kararlaştırdı.

Davanın geçmişi

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete, FETÖ/PDY'ye finans sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan 2016'da kayyum atanmıştı. Farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, örgütün il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 23 kişiden 17'si tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında "FETÖ/PDY üyeliği, örgüte finans ve eleman sağlamak, örgüt yöneticiliği, 16 gayrimenkulü usulsüz işlemlerle 2007 ve 2008 yıllarında örgüte kazandırmak, terörizmin finansmanı, nitelikli dolandırıclık, haksız edinilen mal varlığını aklama" suçlarından dava açılmıştı.

Tutuksuz yargılanan 2 sanık, önceki duruşmalarda tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Murat Kırşehir Çanakçı Kaymaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title