Haberler

Fenerbahçe Kulübü'nün Anlamlı Günü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü Ziyaretinin (3 Mayıs 1918) 90., Fenerbahçe Kulübü'nün Kuruluşunun 101. Yılı Dereağzı Tesisleri'nde Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaretinin (3 Mayıs 1918) 90., Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 101. yılı Dereağzı Tesisleri'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu tarafından Eski Sporcular Anıtı önünde düzenlenen törende Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile kulüp üyeleri ve çok sayıda sporcu hazır bulundu. Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de törene katıldı.

Törende bir konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, "Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği ve arzuladığı seviyeye gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Sevgili sporcularım, bugünlere ağabeyleriniz ablalarınızın çalışkanları ve spor anlayışıyla geldik. Şimdi sizler nice yüz yıllar yaşayacak olan Atatürk'ün söylediği gibi Fenerbahçe'yi çalışkan, dürüst, ahlaklı ve laik düzene dayalı spor yaparak yaşatacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'nde daima etik spor anlayışıyla sevgili Atamızın izinde yürümekteyiz. O'nu bir kere daha anmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün 89 bin metre kare alanda spor yapıyoruz. 29 bin metre kare sosyal tesis alanımız var. 10 bin 500 metre kare spor salonumuz yani kapalı alanımız var. Lisanslı sporcu sayımız bin 332, 363 kız, 669 erkek sporcu. Her hafta 311 sporcumuz 10 dalda yarışmaya çıkıyor. Tabiiki şampiyonluk elbetteki bizleri en mutlu eden olaydır. 11 dalda yarışma yapan bir kulübün her dalda ve her sezon şampiyon olacak diye de bir kuralı yoktur. Mesele Avrupa bazında kupalara iştirak etmek, Avrupa platformunda yarışmaktır. Bugün itibarıyle 4 branşta Avrupa boyutlarında yarışmaya hak kazandık. Geçen yıllarla da aynı seviyeye sahip olmuşuz. Demek ki Fenerbahçe Spor Kulübu işi böyle götürecek büyüklüktedir. Sayın kulüp başkanım, bu arada böyle sevinçli ve mutlu bir günde bizlere bu eserleri yaptığınız için ve özverili çalışmanızdan dolayı şahsınıza teşekkür eder, sporcularımız adına şükranlarımı sunarım" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Müze ve Tarih Kurulu Başkanı Sertaç Kayserilioğlu ise, Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaretini anlattığı konuşmasında, Fenerbahçelilerin milli mücadele yıllarında üstlendiği rol ve tarihsel süreçten bahsetti. Kayserilioğlu, "Fenerbahçe Spor Kulübü yarınlara örnek olması anlamında, Türk ulusunun şeref duygularının yurda adeta armağanı olmuştur. Milli Mücadele yıllarında düşman kuvvetlere karşı hem yeşil sahalarda hem savaş meydanlarında tattırdıkları mağlubiyetler ve Anadolu'ya silah aktarmakta üstlendikleri o üstün görevleri nedeniyle Büyük Önder, sevdalısı Fenerbahçe'sini satırlarında taktirle karşılamış ve övgüyle bahsetmiştir" diye konuştu.

Tören, daha sonra Fenerbahçe Koleji öğretmen ve öğrencilerinin günün anlamına ilişkin okuduğu yazı ve şiirler ve ardından gerçekleştirilen kokteyl ile tamamlandı.

(İY-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title