Haberler

"Fazla Arsenikli Pirinç Tüketimi Genlerde Bozulmaya Yol Açıyor"

Hindistan'da yapılan bir araştırma, pirinçte yüksek oranda arsenik bulunmasının genlerde bozulmaya yol açtığını gösterdi.

Hindistan'da yapılan bir araştırma, pirinçte yüksek oranda arsenik bulunmasının genlerde bozulmaya yol açtığını gösterdi.

İngiltere'deki Manchester Üniversitesi ve Hindistan'daki CSIR-IICB Enstitüsü'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, ilk kez arsenik içeren pirinç tüketimi ve genetik bozulma arasında bağlantı olduğunu gösterdi.

Araştırmaya, Batı Bengal bölgesinde yaşayan, günde 540-600 gram pirinç tüketen 417 kişi katıldı.

Araştırmada pirinç tüketenlerin idrarındaki arsenik içeriğine ve genetik bozulmaları gösteren hücrelerdeki mikroçekirdek sıklığına bakıldı.

Fazla arsenikli pirinç tüketenlerin (200 mikrogram/kg'dan fazla) genlerinde bozulmalara rastlandı.

Bilim adamları, bunun pirinç tüketimine son verilmesi gerektiği anlamına gelmediğini ancak sonuçların alınacak önlemlere ışık tutabileceğini belirtti.

Araştırmacılar, başka toplumlardaki beslenme alışkanlıkları ile farklı yöntemlerle gen bozulmalarının incelenerek, sonuçların doğrulanması gerektiğini de vurguladı.

Araştırma, "Scientific reports" dergisinde yayımlandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Manchester Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title