Haberler

Facebook Türkiye Direktörü Matraş: WhatsApp'taki yeni güncelleme gizliliği etkilemeyecek

Güncelleme:

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, Instagram üzerinden paylaştığı video ile WhatsApp güncellemesi ile ilgili açıklama yaptı. Güncellemenin nedenini anlatan Matraş, Facebook ve WhatsApp'ın mesajları görmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Yenilediği gizlilik sözleşmesini AB ülkeleri dışındaki kullanıcılara zorunlu olarak kabul ettirmeye çalıştığı için binlerce kullanıcısını kaybeden WhatsApp'a tepkiler sürüyor.

Eleştirilen kararla ilgili Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Özkaya Matraş, bir açıklama yaptı. Matraş, Instagram ve Facebook hesabından videolu yaptığı açıklamada planlanan değişiklikleri anlattı.

WhatsApp'ın eskiden sadece kişiler arasında kullanıldığını söyleyen Matraş, "Fakat mesajlaşma daha yoğun halde hayatımıza girmeye başladıkça git gide işletmeler de iletişim halinde olmak için insanlar gibi Whatsapp'ı kullanmaya başladılar" dedi.

Facebook Türkiye Direktörü Matraş: WhatsApp'taki yeni güncelleme gizliliği etkilemeyecekDerya Özkaya Matraş

"İŞLETMELER GÜVENLİ HOSTING HİZMETİ ALABİLECEKLER"

Gizlilik politikasındaki güncellemeye gidilmesinin ana nedeninin bu olduğunu söyleyen Matraş, şunları kaydetti:

"Gizlilik politikamızı ileride işletmelerin müşterileriyle olan WhatsApp üzerinden iletişimlerini yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla güncelledik. Bu güncelleme; işletmelerin ileride isterlerse ana şirketimiz olan Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alabilmelerine olanak sağlıyor. Tabii ki Whatsapp üzerinden bir işletme ile mesajlaşıp mesajlaşmamak yine kullanıcının inisiyatifinde. Ya da böyle bir güvenli hosting hizmetini Facebook üzerinden alıp almamak da işletmenin inisiyatifinde, Facebook'un değil."

Söz konusu güncellemenin Whatsapp'ın Facebook'a veri paylaşımı uygulamalarını değiştirmeyeceğini kaydeden Matraş, "Whatsapp yıllardır Facebook'un bir parçası ve öyle kalmaya da devam etmesi planlanıyor. Önümüzdeki günlerde Whatsapp'ın gizliliğinizi ve güvenliğinizi nasıl koruduğu konusunda Türkiye'deki kişilerle doğrudan iletişim kurmak için çok daha fazlasını yapacağız" ifadelerini kullandı.

"WHATSAPP VE FACEBOOK MESAJLARI OKUYAMAZ"

Matraş, 'gizlilik ve uçtan uca şifreleme' uygulaması ile de bilgi verdi. Yapılan yeni güncellemenin mesajlaşmanın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini belirten Matraş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kişisel mesajlarınız, aramalarınız, fotoğraf, video gibi medya gönderileriniz her zaman uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Bu şifrenin kilidini sadece mesajı gönderen ve mesajı alan kişi açabilir demek. Uçtan uca şifreleme sayesinde ne Whatsapp ne Facebook bu mesajları veya bu mesajların içeriklerini hiçbir şekilde okuyamaz veya dinleyemez demek. Bu hiçbir zaman değişmeyecek.

"KİMSENİN KAYITLARI TUTULMUYOR"

Peki rehber ve kontaklarımız paylaşılıyor mu? Hayır. Rehberiniz Facebook ile paylaşılmıyor. Whatsapp'a rehberinize erişim izni verdiğinizde bu mesajlaşmayı daha hızlı ve daha güvenilir hale getirmek için kullanılıyor. Yani Whatsapp hiç kimsenin mesajlaştığı veya aradığı kişinin kayıtlarını tutmuyor. Bir kere şöyle düşünün, iki milyar kullanıcının kayıtlarını saklamak en başta sizin için aynı zamanda Whatsapp için ciddi bir gizlilik ve güvenlik riski oluşturur."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Orta Doğu Facebook Türkiye Afrika Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (26)

Mati:

Peki avrupa ülkelerinde neden aynı politikayı izlemiyorsunuz?avrupa daki işletmeler whatsapp kullanmıyor mu?

21
0
yanıtYanıtla
hadi ordan yalancı:

bunlara inanan ağır maldır

16
1
yanıtYanıtla
Şunu Diyeyim:

Sizin bu zorbalığınıza, ''ya kabul et, ya terk et'' anlayışınıza rağmen bu programı kullanmaya devam eden kişinin bilgileri kamu malıdır. Alın ve tepe tepe kullanın. Hadi ilk başlarda anlarım da, şu an bu ihtiyaçları karşılayan bu kadar program varken, bu anlayışta olan Wp kesinlikle silinmeli

10
1
yanıtYanıtla
gerçekci:

iş işten geçti yemedik bundan sonra forever telegram

9
1
yanıtYanıtla
????? ?????:

o gozlugu takinica kendini okumus yada biraz akilli mi gorstermeye calisiyon yaw bari insanin canini sikma lutfen

9
0
yanıtYanıtla
İYİ DE AKILLI ŞAHIS AB ÜLKELERİNE NEDEN BUNU UYG:

Türkçe konuşuyor ama sanırım bizi keriz sanıyor. O zaman AB ülkelerinde de aynısını yap, anlayalım. . .

9
0
yanıtYanıtla
Darendeli 44:

O değilde Bu sözleşmeyi Abd ve Ab ülkelerine göndersenizde bizde haklılar desek tamamen Bilgi hırsızlığı

7
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

O ZAMAN BUNU AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKERİNDE DE UYGULAYIN AYRIM YAPMAYINNNN. . . . . . WATSAPI SİLLL

7
0
yanıtYanıtla
telegram:

herkes telegramaaa

4
3
yanıtYanıtla
Murat Şahin:

yalann söylüyorsunuz bilgiler google ile paylaşılmaya başladı bilee

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title