Haberler

Eylemdeki Renault ve Tofaş İşçileri Ailelerini Bile Yanlarına Sokmuyor

Güncelleme:

Destek için gelen işçiler dışında kimsenin yanlarına girmesine izin vermeyen Renault işçileri, çocuklarıyla parmaklıkların arkasından hasret giderdi.

Metal işçilerinin üretimi durdurma eylemi dördüncü gününü geride bırakırken, Bursa'daki iki metal fabrikasında daha işçiler eyleme hazırlanıyor. Bursa'nın en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Mako'da bugün, Valeo'da ise çarşamba üretim duracak. Bursa'da işçiler fabrika önünde battaniyelere sarılarak sabahlarken onlara diğer metal fabrikalarında çalışan işçiler de destek ziyaretinde bulundu. İşçiler haklarını alana kadar eylemde kararlı olduklarını söyledi.

KİMSEYİ YANLARINA SOKMUYORLAR

İşçiler, diğer fabrikalardaki metal işçileri ve aileleri dışında kimsenin yanlarına girmesine izin vermezken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Bursa Milletvekili Sena Kaleli, önceki gece Renault işçilerini ziyaret etti. Tanal, "İşverenin bir an önce işçilerle görüşüp uzlaşmaya varması gerektiğini ve üretimin yeniden başlaması ülke ekonomisi açısından önemli bir konudur" dedi.

'PROVOKATÖRLERİ AYIKLAYIN'

Tofaş fabrikası önünde oturma eylemi yapan işçiler ise zaman zaman giriş kapısı önüne gelerek slogan attı. Oğluna destek için Tofaş fabrikası önüne gelen Semra Bayram, oğluna sonuna kadar destek olacağını söyledi. 8 yaşındaki Mehmet Efe Tezel de dayısına destek için geldiğini söyledi. Çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları ile diğer fabrikalardaki işçiler eylemdeki işçilerin gıda ve su ihtiyaçlarını karşılıyor.

SENDİKADAN İLGİNÇ TALEP(!)

İşçilerin toplu olarak istifa ettiği Türk Metal Sendikası'nın genel kurulu ise dün Eskişehir'de yapıldı. Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa'daki işçilere seslenerek eyleme son vermelerini istedi. Kavlak, "Bizim sizinle bir sorunumuz yok. Olmadı, olmayacak. Artık yalanlara inanmayın. Bakanlık müfettişinin söylediği gibi kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin. Bitirin ki çok geç olmadan, hiçbir namuslu, dürüst, çalışkan işçinin burnu bile kanamadan bu işi çözebilelim. Aranızdaki provokatörleri, ajanları, militanları ayıklayın. Siz, tercihinizi, bu hainlerden yana değil, çoluğunuz çocuğunuz eşiniz ailenizden yana kullanın. Bulanık suda balık avlamaya çalışanlara sesleniyorum. Siyasi partilerin ve seçime katılacak adayların dikkatini çekmek istiyorum. Ateşe odunla gitmeyin. O fabrikaların önü seçim meydanı değil" dedi. (Kaynak:Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mahmut Tanal Renault Tofaş Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (4)

çetin kaya:

o işçiler kendilerine yeni iş arasınlar o şirket fabrikayı kapatır işçiye hak vermez sendikada şirketin adamı sessiz sedasız hepsi kovulur bu hükümette ses etmez

7
1
yanıtYanıtla
neremobilWeb@haberler.com:

Nerdesin işçi sömürücüsü chp ve hdp ağababalarınızın fabrikası diye dilmi sizi gidi kan emiciler

3
1
yanıtYanıtla
harranlı:

delikanlıysan bursa ya gel

1
0
yanıtYanıtla
ayşe kanmaz:

demokrata cevap vermek istiyorum git fabrika orda çalış bakalım içeri girip çalışabiliyormusun seni tutan mı var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title