Haberler

Evinde Tarhana, Erişte ve Mantı Yapanlar Gelir Vergisinden Muaf

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, Evlerde Üretilen Bazı Ürünlerin Gelir Vergisinden Muaf Tutulmasını Düzenleyen 1. Maddesi Kabul Edildi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, evlerde üretilen bazı ürünlerin gelir vergisinden muaf tutulmasını düzenleyen 1. maddesi kabul edildi.

1. maddede yapılan yeni düzenlemeyle 'muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak suretiyle, evlerde üretilen ve vergiden muaf olan ürünlere' yenileri eklendi. Buna göre, evlerde imal ettikleri kırpıntı deri ürünleri, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, tarhana, erişte ve mantı gibi ürünleri, işyeri açmaksızın satanlar gelir vergisinden muaf olacak. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticari, zirai veya mesleki faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel olmayacak.

Bu arada Komisyonda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve iktidar milletvekillerine, ''Sayenizde erkekler evde oturuyor'' diyen CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Bakan Unakıtan, ''Siz oturuyorsanız bilemem Sayın Kılıçdaroğlu. Dantel yapmıyor herhalde erkekler'' diye karşılık verdi.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title