Haberler

Evcil'in Karapara Soruşturmasına 3'üncü Görevsizlik Kararı

Erol Evcil'in de Aralarında Bulunduğu 40'ı Tutuklu 210 Şüpheli Hakkında Karapara Suçlamasıyla Yürütülen Soruşturma Dosyasına 3'üncü Kez Görevsizlik Kararı Verildi. Çetenin Silahsız Olduğunu Öne Süren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Dosyayı Yeniden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na Gönderdi.

Erol Evcil`in de aralarında bulunduğu 40`ı tutuklu 210 şüpheli hakkında karapara suçlamasıyla yürütülen soruşturma dosyasına 3`üncü kez görevsizlik kararı verildi. Çetenin silahsız olduğunu öne süren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderdi.

Erol Evcil hakkında, karapara akladığı ve dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevsizlik kararı verilerek Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ise aralarında Erol Evcil ile Nilüfer Turizm`in sahibi Hüseyin Kayapalı`nın da bulunduğu 40`ı tutuklu 210 şüpheli hakkında silahlı çete oluşturmak, karapara aklamak ve dolandırıcılık iddiasıyla görevsizlik kararı vererek dosyayı yeniden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderildi. Dosyayı inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı daha önce verdiği kararında direnerek çetenin silahlı olmadığını bu nedenle de kendi görev alanlarına girmediğini belirtip yeniden görevsizlik verdi. Dosya tekrar Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı`nın `Gökyüzü` operasyonunda Alattin Çakıcı`nın para kasası olduğu iddia edilen Erol Evcil`in kara para aklamak amacıyla Sivas Demir Çelik İşletmeleri A.Ş.`yi ele geçirmeye çalıştığı, bu amaçla TMSF nezdinde girişimlerde bulunduğu önne sürülmüştü. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da, bir yıl önce başlattığı kara para soruşturmasında Maliye Bakanlığı müfettişleriyle Erol Evcil`in tüm para hareketlerini incelemeye almıştı. Devlete yaklaşık 400 milyon YTL borcu olan Evcil`in, yakınlarına ve adamlarına kurdurduğu şirketleri ve para trafiğini kendisinin yönettiği iddia edilmişti. Eşgüdümlü olarak yürütülen operasyonlar İzmir ve Bursa merkezli olmak üzere Ankara, Sivas, İstanbul ile Samsun`da gerçekleştirilmişti. Operasyonun en önemli ayağının bulunduğu İzmir`de yapılan eş zamanlı baskınlarda Erol Evcil Foça İlçesi`ndeki yazlığında, yakın ilişkide bulunduğu Nilüfer Turizm`in sahibi Hüseyin Kayapalı ise Bursa`da yakalanmıştı. Evcil`in perde arkasındaki sahibi olduğu belirtilen Erege Metal Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi`nin genel müdürü, çalışanları ve korumalarının da aralarında bulunduğu 14 kişi de Evcil`le birlikte gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title