Haberler

"Ethem Sarısülük" İçin Taksim'e Yürüdüler

Haber-kamera.Gezi Parkı? olaylarında sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Taksim'de bir grup anma etkinliği düzenledi.

Haber-kamera: İbrahim AKTÜRK-Uğur ALAATTİNOĞLU-Zeki GÜNAL-Enver ALAS-Çağatay KENARLI-İSTANBUL-DHA

Gezi Parkı? olaylarında sırasında Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Taksim'de bir grup anma etkinliği düzenledi. Toplanan yüzlerce kişi Taksim Meydanı'na girmek istedi. Ancak polis grubun meydana girişine izin vermedi. Cumhuriyet Anıtı'nın çevresinde kalkanlarıyla bekleyen çevik kuvvet ekipleri, burayı geçişlere kapattı. Bu arada, grupta bulunanlardan bir kadının elindeki Türk bayrağıyla çevik kuvvet ekiplerinin önünde tur atması dikkat çekti.

Öte yandan, elinde 'sarılmak serbest' yazılı pankart taşıyan bir kadın, çevik kuvvet polisinin önüne gelerek, polise'Size sarılabilir miyim lütfen, biz kardeşiz. Hepimiz aynı topraklarda büyüdük. Siz bize TOMA'larla su sıktınız, biz ellerimizde karanfil attık. Biz sizinle savaştık. Siz bize su sıktınız" dedi. Bunun üzerine, emniyet amiri araya girerek kadını uzaklaştırmaya çalıştı. Daha sonra ikna olan kadın buradan ayrıldı. Emniyet amiri, başka bir eylemciyle kucaklaştı ve eylemciye gül verdi. Öte yandan bir kadın eylemci de "Ethem Sarısülük'ün vurulmasını canlandırarak "Düşen Adam" eylemi yaptı. Grubun ve polisin Taksim'deki bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ethem Sarısülük Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title