Haberler

Esnafta Sağlık Hizmeti Mutluluğu

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Esob) Başkanı Talat Dinçer, Hükümetin, Esnaf ve Sanatkar Lehine Olumlu Adımlar Atmaya Başladığını Belirterek, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda Bir Dizi Yenilenmelere Gidileceğini ve Prim Borçlu Esnafın da Sağlık Hizmetlerinden Yararlanabileceğini Söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, hükümetin, esnaf ve sanatkar lehine olumlu adımlar atmaya başladığını belirterek, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda bir dizi yenilenmelere gidileceğini ve prim borçlu esnafın da sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini söyledi.

Mersin ESOB Genel Sekreterler Hizmetiçi Eğitim Semineri'nde konuşan Başkan Talat Dinçer, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken önderliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yapılan görüşmeler sonucu, emekli esnafın maaşından kesilmesi planlanan yüzde 35'lik oranın yüzde 15'lere çekilmesi konusunda fikir birliğine varıldığını bildirdi. Bu yüzde 15'lik kesintinin ise birden yapılmayacağını ifade eden Dinçer, "Biz, yüzde 10 olan kesintinin üzerine her yıl yüzde 1 oranının eklenmesini talep

ettik. Sayın Bakanımız da buna sıcak baktı. Böylece emekli Bağ-Kur'lu esnaf sanatkarlarımızın mağduriyeti engellenmiş olacak" dedi.

Esnaf ve sanatkarın lehine bir önemli kararın da sağlık hizmetinden yana alındığını vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti:

"Herkesin bildiği gibi Bağ-Kur'a 1 YTL dahi prim borcu olan esnaf ve sanatkarımız, maalesef sağlık hizmeti alamıyordu. Ayrıca, primini yatıramadığı için almadığı bu sağlık hizmetinin bedelini faiziyle ödemeye mecbur bırakılıyordu. Diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına üye olan sigortalılar primlerini yatırmasa bile 4-6 ay sağlık hizmeti alıyorken, esnafımız bundan yararlanamıyordu. Biz Bakanımız Faruk Çelik'e bunun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirttik. Sayın Bakanımız da bu görüşümüze

olumlu baktı ve bizlere esnaf ve sanatkarların da prim borcu olsa dahi 4 ay sağlık hizmetinden yararlanacağı hükmünü Meclis'e yasa teklifi olarak sunacağı sözünü verdi. Önümüzdeki günlerde bu teklif Meclis gündemine gelecek ve esnafımızın bir mağduriyeti daha giderilecek. Bakanımıza bu olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz."

(ÖT-MT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title