Haberler

Eskişehir: Eskişehir'de Zimmet Davası

Eskişehir'de, İçki ve Sigara Dağıtımı Yapmak Amacıyla Kurulan Şirkette Sermaye Artırımı Yapılarak, Bakkal ve Bayiler Odası'nın Hisselerinin Zimmete Geçirildiği İddiasıyla Haklarında Dava Açılan Oda Başkanının da Aralarında Bulunduğu 18 Kişinin Yargılanmasına Devam Edildi.

Eskişehir'de, içki ve sigara dağıtımı yapmak amacıyla kurulan şirkette sermaye artırımı yapılarak, Bakkal ve Bayiler Odası'nın hisselerinin zimmete geçirildiği iddiasıyla haklarında dava açılan oda başkanının da aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "zimmet ve görevi ihmal" davasında, Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Canip İlhan Erol, oda ve şirket yöneticileri Ali İrfan İbiş, Nazmi Çelik, Yalçın Korkmaz, Hasan Kurum, Bahattin Oran, İsa Döngel, Suat Özdemir, İsmet Yücel, Yücel Çolak, Rüstem Öztürk, Mustafa Önçler, Mustafa Cengiz Belikuşaklı, Muharrem Türe, Yaşar Obruk, Ali Kaya, Cemil Günaydın ve Gülizar Önal tutuksuz yargılanıyor. İçki ve sigara dağıtımı yapmak için yüzde 51 hissesi Bakkal ve Bayiler Odası'na ait olmak üzere 1997 yılında 10 milyar lira sermayeyle kurulan ESBAK A.Ş.'de, daha sonra sermaye artırımı yapılarak odanın hisselerinin zimmete geçirildiği iddiasıyla yargılanan 18 sanık suçlamayı reddetti. Oda yöneticileri hakkında şikayetçi olan 10 bakkal ve bayi ise, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Müşteki avukatının davaya konu olan suçun cezasının üst sınırının 18 yıl hapis olduğunu belirterek, Oda Başkanı Erol'un tutuklanmasını istedi. Bu talebi reddeden mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 6 Şubat 2007 tarihine erteledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi, ESBAK A.Ş.'de yapılan incelemeler sonucu hazırladığı raporu Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek, suç duyurusunda bulunmuştu. 14 Kasım 2003 tarihinde yapılan hileli sermaye artırımı ile odanın şirketteki toplam payının yüzde 44'ünün Oda Başkanı Canip İlhan Erol adına geçirilerek, şirketteki payının yüzde 8'den yüzde 52'ye çıkarıldığı, odanın payının ise yüzde 60'dan yüzde 16'ya düşürüldüğü iddiası üzerine sanıklar hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title