Haberler

Eskişehir'deki Orman Yangını Tamamen Söndürüldü

Eskişehir'in Alpu İlçesinde Çıkan Orman Yangını Tamamen Söndürüldü.

Eskişehir'in Alpu ilçesinde çıkan orman yangını tamamen söndürüldü.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Çatacık Orman İşletmesi Alpu Şefliği sınırları içinde yer alan Sarıkaya bölgesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, bugün tamamen söndürüldü. Baraj havzası olan bölgenin sarp ve uçurum bir arazi olması ekiplerin çalışmasını güçleştirdi. İstanbul'dan bir helikopter ile Dalaman'dan bir uçağın da müdahale ettiği orman yangınını söndürme çalışmalarına; Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 arazöz, Kütahya, Bursa, Adapazarı'ndan gelen 9

arazöz, Eskişehir Büyükşehir, Laçin, Sarıcakaya, Alpu, Bozan, Beylikova belediyelerine ait itfaiye ekipleri, 19 teknik eleman, 22 orman muhafaza memuru, 110 yangın işçisi civar köy ve beldelerden gelen 300 vatandaş katıldı. Yangınla alakalı bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Bu arada, yangına müdahale için bölgeye giden Alpu Şefliği'ne ait bir arazözün devrilmesi neticesinde bir işçi hafif şekilde yaralandı. Yangına müdahale eden başka bir işçinin de ayağı kırıldı.

Enerji nakil hattından çıktığı tahmin edilen yangında hasar gören kızılçam ormanının yaklaşık 30 hektar olduğunu açıklayan yetkililer, "Bu yangın, Eskişehir'de 2007 yılında çıkan en büyük yangın. 29. Bölge Müdürlüğü'nün de 41. yangını" dedi.

(HÇ-HÖ-MŞ-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title