Haberler

Eski Van Milletvekili Aydın Arvasi Dualarla Defnedildi

İstanbul'da Dün Akşam Vefat Eden Eski Van Milletvekili ve İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın Arvasi, Eyüpsultan Kabristanı'nda Defnedildi.

İstanbul'da dün akşam vefat eden eski Van Milletvekili ve İhlas Holding Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Aydın Arvasi, Eyüpsultan Kabristanı'nda defnedildi.

Rahatsızlığı sebebiyle bir süredir Türkiye Hastanesi'nde tedavi görürken dün akşam vefat eden merhum Aydın Arvasi'nin naaşı, Eyüpsultan Camii'ne götürüldü. Burada ikindi namazını müteakıp kılınan cenaze namazından sonra cenazesi sevenleri tarafından omuzlara alınarak Eba Eyyübül Ensari Hazretleri'nin türbesine getirildi. Merhum Arvasi, burada yapılan duaların ardından Eyüpsultan Kabristanı'na omuzlarda taşınarak defnedildi.

Cenazeye, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören başta olmak üzere, ailesi, yakınları, yöneticiler, birim müdürleri, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda sevenleri katıldı. Namazdan sonra cenaze arabasına konmayan Arvasi'nin naaşı, sevenlerinin omuzları üzerinde son kez taşınarak Eyüpsultan Kabristanı'na gözyaşları arasında defnedildi.

1933 yılında İstanbul'da doğan Hüseyin Aydın Arvasi, Van Atatürk Lisesi'ni bitirdi. Devlet Su İşleri'nde çeşitli kademelerde uzun süre çalışan merhum Arvasi, 17. ve 18. dönemde Van Milletvekili olarak görev yaptı. Almanca bilen Arvasi, evli ve 4 çocuk babasıydı.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title