Haberler

Eski Dep'lilerin Adaylığında Gözler Ysk'da

Yüksek Seçim Kurulu (Ysk) Başkanı Muammer Aydın, Kapatılan Dep Milletvekillerinin, Bağımsız Aday Olup Olamayacaklarına İlişkin Olarak, 'Ysk, Aday Gösterilen Kişileri Sabıka ve Eğitim Durumu Gibi Seçilme Yeterlilikleri Yönünden İnceler, Bu Kişilerin Aday Olup Olmayacakları, Kurul Kararı ile Duyurulacak' Dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, kapatılan DEP milletvekillerinin, bağımsız aday olup olamayacaklarına ilişkin olarak, ''YSK, aday gösterilen kişileri sabıka ve eğitim durumu gibi seçilme yeterlilikleri yönünden inceler, bu kişilerin aday olup olmayacakları, Kurul kararı ile duyurulacak'' dedi.

Aydın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Onur Günü nedeniyle düzenlenen törenin ardından gazetecilerin, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan'ın, yapılacak milletvekili genel seçiminde bağımsız aday olup olamayacaklarına ilişkin soruları yanıtladı.

-''Başvurular geldiğinde.''-

Seçim takviminin işlediğini hatırlatan Aydın, adayların 4 Hazirana kadar bildirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''YSK, aday gösterilen kişileri sabıka ve eğitim durumu gibi seçilme yeterlilikleri yönünden inceler. Bu kişilerin aday olup olmayacakları, Kurul kararı ile duyurulacak'' dedi. Kurulun, varsayımlar üzerine hareket etmeyeceğini belirten Muammer Aydın, başvurular önlerine geldiğinde değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title