Haberler

Esenyurt Devlet Hastanesinde Doktorların Darbedilmesi

"sağlık çalışanına yönelik şiddeti hiçbir şartta kabul edilemez buluyoruz" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Esenyurt Devlet Hastanesinde bazı doktorların darbedilmesine ilişkin olarak

"sağlık çalışanına yönelik şiddeti hiçbir şartta kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Dokucu, Esenyurt Devlet Hastanesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bugün sevinçli bir olayı paylaşamamaktan duyduğu üzüntüyü belirterek, hasta veya yakınları tarafından şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Hastane hakkında bilgi veren Dokucu, hastanenin küçük bir ilçe hastanesinden büyük bir şehir hastanesine dönüşmesinin sancılarını yaşadığını, bunların başında da fiziki şartların geldiğini söyledi.

Dokucu, hastane yönetimi ve ilçe yönetimi ile dün bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını aktararak, bugün de kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

Hastane çalışanlarına yönelik şiddetin daha çok gündem oluşturmaya başladığını vurgulayan Dokucu, şunları kaydetti:

"Bu olaylar daha mı çok oluyor? Açıkçası buna ait hiçbir veri yok. Bunlar geçmiş durumda net olarak sayılmamış. Son bir yıldır, biz daha net olarak saymaya başladık. Ülkemizde şiddetin genel anlamda toplumda bir çözüm unsuru olarak algılanmasından dolayı şiddet hastaneye de yansıyor. Sağlık çalışanına yönelik şiddeti hiçbir şartta kabul edilemez buluyoruz. Bunun engellenmesiyle ilgili bütün şartların oluşması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. "

Söz konusu olayın acil serviste yaşandığını aktaran Dokucu, "Başhekim Yardımcısı Abdullah Keskin, acil servis hizmetlerinden sorumlu olmadığı halde, acil servisteki yoğunluğa yardım etmek amacıyla yaptığı hizmetlerden dolayı cezalandırılıyor, bunun üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

Dokucu, olay günü aynı anda acil servise kalp krizi şüphesi olan ve alerjisi olan bir diyaliz hastası ile bir konversif hastanın başvurduğunu, aciliyet sırasına göre hastaların ayırt edilmesine tepki gösteren konversif hastanın yakınlarının Abdullah Keskin'e sandalye kolçağı ile saldırdığını anlattı.

Keskin'in aldığı darbe sonucu kafasında ve boynunda zedelenmelerin meydana geldiğini belirten Dokucu, olaydan sonra 2 doktorun ise devlet memurluğu görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Ali İhsan Dokucu, hastanenin fiziki şartlarını düzelteceklerini belirterek, eksik insan kaynağı ve güvenlikle ilgili de bazı düzenlemeler yapacaklarını kaydetti. Şiddete başvuran kişileri hukuken takip etmeye devam edeceklerini dile getiren Dokucu, davaların arkasında duracaklarını ifade etti.

Gazetecilerin de görev yaparken hastanelerde özel güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğradığının belirtilmesi üzerine de Dokucu, şunları söyledi:

"Burada birebir olayların ne olduğunu bilemiyorum. Ancak bir işi engelleme ile şiddet göstermek arasında çok keskin bir çizginin olması lazım, size herhangi bir şekilde bir fiske dahi dokunulmaması gerekir, buna hiç kimsenin hakkı yok. "

-DR. ABDULLAH KESKİN-

Dr. Abdullah Keskin de olayın 6 Temmuz'da gece yarısından sonra meydana geldiğini belirterek, olayı çıkaran hasta yakınları ile önce sözlü bir tartışma yaşadıklarını daha sonra da saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Keskin, olay sırasında diyaliz hastasına müdahale ettiğini aktararak, saldırı sonrası kendisine hastanede müdahale edildiğini, kafasına 3 dikiş atıldığını ve beyin cerrahisinin kendisine 10 gün rapor verdiğini kaydetti. Daha önce de 2 kez saldırıya uğradığını iddia eden Keskin, istifa etmeyi düşünmediğini sözlerine ekledi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title