Haberler

Erzurum: "türkiye'de Tarım Sektöründe Yaşanan Problemler Ve Çözüm Önerileri" Toplantısı

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) Erzurum'da düzenlenen "Türkiye'de Tarım Sektöründe Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" toplantısına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğlu, üreticinin pazar ne istiyorsa ona göre üretim yapmak durumunda olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği'nce (MÜSİAD) Erzurum'da düzenlenen "Türkiye'de Tarım Sektöründe Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" toplantısına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğlu, üreticinin pazar ne istiyorsa ona göre üretim yapmak durumunda olduğunu söyledi.

MÜSİAD Erzurum Şubesi'nce organize edilen ve MÜSİAD şube başkanlarının katıldığı toplantının bugünkü bölümünde tarım sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Polat Renaissance Otel'de gerçekleştirilen toplantıya katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili Vedat Mirmahmutoğlu, AB sürecinde tarım sektörünün en büyük açmazlarından birisinin kota görüşmelerinde yaşanacağını ifade etti. Mirmağmutoğlu, Türkiye'nin organik ürün üretimi konusunda büyük bir avantaja sahip olduğunu belirtti.

Organik ürün üreten üreticilerin pazar ve rekabet sorunu yaşamadıklarını dikkat çeken Mirmahmutoğlu, "Organik tarımın önündeki tüm engeller kaldırıldı. Tarım konusunda gereken tüm kanunlar çıkarılmıştır. Bakanlık olarak tüm tarım havzalarında toprak analizleri yapıyoruz. Bölgelerin iklim ve coğrafya şartlarına göre, hangi bitkinin hangi bölge şartlarına uygun olduğu konusunda üreticilerimizi bilinçlendireceğiz. Üreticimiz, pazar ne istiyorsa ona göre üretime yönlendirilecektir" diye konuştu.

MÜSİAD şube başkanlarının bölgeleriyle ilgili sorunlarını da dinleyen Mirmahmutoğlu, daha sonra MÜSİAD öncülüğünde yapılan "Organik Süt İşletmeciliği" projesinin açılış törenine katıldı.

Bir konuşma yapan EGES A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Mekki Mutuoğlu, organik üretim yapılacak tesisin her türlü modernizasyona sahip olduğunu belirtti.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri ve MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat'ın da katıldığı açılış töreninin sonunda Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'e bir buzağı hediye edildi. Vali Güvenç, hediye edilen buzağıyı beslenmesi için EGES A.Ş yetkililerine teslim ederek, önümüzdeki aylarda yapılacak buzağı yarışmasında kendi buzağısını da aday olarak göstereceğini söyledi.

80 hayvanın yer aldığı EGES Organik Süt İşletmeciliği'nde hayvan sayısının yıl sonuna kadar 300'e çıkarılması planlanıyor. 21 kişinin istihdam edildiği ve çok ortaklı olarak gerçekleştirilen proje, Pasinler Çöğender Köyü yakınlarındaki bin dekarlık alanda uygulanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title