Haberler

Erzurum'daki Deprem Korkuttu

Erzurum'un Köprüköy İlçesine Bağlı Marifet Köyünde Bugün Meydana Gelen 4.1 Büyüklüğündeki Depremde Birçok Ev ve Ahırda Hasar Oluşurken, Büyük Panik Yaşayan ve Evlerine Giremeyen Köy Halkı Geceyi Dışarıda Geçiriyor.

Erzurum'un Köprüköy ilçesine bağlı Marifet köyünde bugün meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremde birçok ev ve ahırda hasar oluşurken, büyük panik yaşayan ve evlerine giremeyen köy halkı geceyi dışarıda geçiriyor.

Erzurum merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Marifet köyünde bugün saat 13.50'de 4.1 büyüklüğünde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. 50 hane ve 500'e yakın insanın yaşadığı köyde, deprem sarsıntısıyla birlikte kendilerini dışarı atan vatandaşlar, korkudan evlerine giremez oldu. Köydeki ikametlerin tamamının kerpiç ve toprak damlı evler olması nedeniyle hafif şiddetli deprem bile büyük etki meydana getirdi. Deprem sonrasında birçok ev ve ahırın duvarları çatlarken, deprem haberinin alınmasının ardından Erzurum'dan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nden 2 araç ve 7 personel, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden hasar tespiti için bir ekip, Türk Kızılayı Kuzey Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden bölgeye 1 öncü haberleşme aracı ve 3 uzman afet personeli gönderildi.

Evlerine giremedikleri için geceyi kurdukları çadırlarda ve açık alanlarda geçireceklerini ifade eden Marifet köyü sakinleri, "Büyük bir sarsıntı oldu. Çoluk, çocuk herkes dışarı fırladı. Çok korktuk. Evlerin toprak olması dolayısıyla duvarlarda çatlamalar, yıkılmalar meydana geldi. Allah'tan daha şiddetli bir deprem olmadı. Yoksa halimiz perişan olurdu" diye konuştu.

Depremin hafif şiddette olmasına rağmen köydeki evlerin derme çatma olması nedeniyle büyük hasara yol açtığını belirten köylü sakinlerinden Abdullah Demirel ve Burhanettin Akbaba, "Deprem sonrası evlerimiz oturulmaz hale geldi. Korkudan zaten evlere giremiyoruz. Çok tehlikeli. Bu geceyi dışarıda geçireceğiz. Yetkililer bize yardım etsin" dedi.

(AA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title