Haberler

Erzincan Başbağlar Katliamının 25'inci Yıl Dönümü Anıldı Hd 1

Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'ne bağlı Başbağlar Köyü'nde, 5 Temmuz 1993 günü PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 25'inci yıldönümünde köyde düzenlenen törenle anıldı.

Erzincan'ın Kemaliye İlçesi'ne bağlı Başbağlar Köyü'nde, 5 Temmuz 1993 günü PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 25'inci yıldönümünde köyde düzenlenen törenle anıldı.

Başbağlar köyü Kültürevi önünde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ercan Enç, Hür- Dava Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Mehmet Duran, Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar ile köy sakinleri katıldı.

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programda konuşan Başbağlar Köyü Muhtar Ali Akarpınar yaşadıkları katliamın üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen Başbağlar Köyü mazlumları yitirilen haklarını, kaybedilen canlarının kanlarının yerde kalmasını, meşru olarak mahkeme ve diğer kesimlerde aramaya devam ettiklerini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ise konuşmasında, İnsan eşrefi mahlukattır, her şeyin en güzeline layıktır. En temel insan hakkı, hayat hakkıdır ama zaman zaman bu eşrefi mahlukatın bir kısmı esfeli safilinden daha aşağı seviyeye düşer, terör örgütü olur, masum vatandaşları namazdan çıkan, namaza giden, işiyle meşgul olan vatandaşları korkakça, kahpece katleder. Hiç gözünün yaşına bakmadan Sivas, Başbağlar der, Türkiye içinde, dışında masum insanları katleder. Bu PKK'nın yaptığı ne ilk hain saldırıdır ne de sonuncusu olmuştur ama maalesef karanlık günler de bizi Alevi, Sünni, Kürt, Türk diye birbirine düşürmeye çalışanlar, bunu körüklemiştir. Maalesef bazen devlet milletine vatandaşına sahip çıkamamıştır. O günler eski Türkiye günlerine aittir, artık Türkiye'de hiç kimse vatandaşımızın hayatına tecavüz ve müdahale hakkına sahip değildir, buna yeltenemezler diye konuştu.

2 YIL İÇERİSİNDE 36 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Erzincan'da 2 yıl içerisinde düzenlenen operasyonlarda 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederen Vali Ali Arslantaş, İki yıl içerisinde Erzincan'ın tamamında toplam 36 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik. Bu süreçte tek bir şehit bile vermedik. Devletimizin terörle mücadeledeki azmi her yerde devam ediyor. Artık devletin imkanları öyle hale geldi ki, bilgisayar oyunu gibi. Yukarıdan izliyoruz, aşağıda kahramanlarımız günün hangi saati olursa olsun, hatta sizler bayram namazını huzurla eda etmek için camiye giderken, güvenlik kahramanlarımız, Munzur Dağı tepesinde terörist tepelemekle meşguldüler. Onlar çocuklarıyla, aileleriyle bayramlaşamadı, teröristlerle mücadele ettiler dedi.

Programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise, 25 yıl önce bu topraklarda acılar yaşandı. Sivas'ta, Başbağlar'da acılar yaşandı. Esasında o acıların izlerini takip ettiğinizde aynı kapıya çıktığını görüyorsunuz. O gün o olayları tertipleyenler, burada bu masum canları alanlar, 15 Temmuz'da da aynı amacı taşıyorlardı. Maraş'ta da, Malatya olaylarında da aynı amacı taşıyorlardı, amaçları bu toprakları bölmek, insanımızı birbirine düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak. 2 Temmuz'da Madımak'ta canımız yandı, 5 Temmuz'da bu topraklarda yine bizim kanımız aktı. O gün bu katliamı yapan eller aynı ellerdi, aynı amaca hizmet ediyordu. Allah'a hamd olsun bu gün bu katliamı yapanlardan, aynı amacı taşıyanlardan, sonuna kadar hesap soruluyor diye konuştu.

15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin her bir noktasında titizlikle operasyonların devam ettiğini belirten Tüfenkci hainlerin bataklıklarını kurutmak için yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonlar yaptıklarını dile getirdi. Operasyonları yürütürken milletten başka kimseden izin almadıklarını da sözlerine ekledi

Konuşmaların ardından anma programı şehitlikte devam etti. Burada şehitlik önüne karanfil bırakan protokol üyeleri dua ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title