Haberler

Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Tehdit

'Bizimle Barışmazsanız Sizi AB'ye Almazlar'

Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rum Meclisi'nin özel oturumunda konuştu.

Sarkisyan, Rum radyosunun haberine göre buradaki konuşmasında, ''Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin düzene girmesi girişimin, Türkiye'nin çelişkili tutumu ve tutarsız açıklamaları nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde başarısızlığa uğradığını" iddia etti.

Sarkiysan, ''Ermenistan'ın Kıbrıs'ta herhangi bir bölünme girişimini hiçbir zaman kabul etmediğini ve böyle bir şeyi kabul etmesinin söz konusu olmadığını'' da söyledi.

Sarkisyan, konuşmasında "Biz hiçbir zaman dost ülkenin kuzey kısmının bölünmesine göz yummadık ve bundan sonra da göz yummayacağız. Sizinle birlikte Mağusa'nın ve diğer bölgelerin Türkiye tarafından 'işgal' edildiğini hatırlıyoruz" iddiasında bulundu.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilere de değinen Sarkisyan, "Ermenistan tarafından başlatılan Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin düzene girmesi ile ilgili samimi girişimin, Türkiye'nin çelişkili tutumu ve tutarsız açıklamaları nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde başarısızlığa uğradığını" ileri sürdü.

Sarkisyan'ın bu gece ziyaretini tamamlayarak Rum tarafından ayrılması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title