Haberler

Erganili Avcılar Sertifikalarını Aldı

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Avcılar ve Atıcılar Derneği Tarafından Düzenlenen Kurslara Katılanlar, Sertifikalarını Alarak 'Ruhsatlı Avcı' Oldu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından düzenlenen kurslara katılanlar, sertifikalarını alarak 'ruhsatlı avcı' oldu.

Ergani ilçesi Avcılar ve Atıcılar Derneği, Halk Eğitim Merkezi ve İl Çevre Orman Müdürlüğü'yle ortaklaşa açtığı avcılık kursu sonunda kursiyerlere sertifikalarını verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Yusuf Gözler, "Avcılık konusunda açtığımız kurslar, yasa dışı avlanan avcıları caydırmak amacıyla açıldı. Bu amaçla iki yıldan bu yana dört dönem halinde toplam 155 kursiyere avcılık konusunda kurs verildi. Avcılar, almış oldukları sertifikalarla ruhsatlı olarak avcılık yapma hakkına sahip

olacak. Bu dönem sonunda ise 15 gün boyunca toplam 32 saat avcılık konusunda ders gören 33 kursiyer, Dicle Üniversitesi'nden uzman eğitimciler tarafından ders görecek" dedi.

(ET-SK-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title