Haberler

Ergani Sağlık Ocağı'nın Çehresi Değişti

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde 2007 Yılının İlk Yarısında Vermiş Olduğu Sağlık Hizmetlerini Genişleten 2 No'lu Sağlık Ocağı, Bahçesine de Yapılan Peyzaj Çalışmasıyla Güzel Bir Görünüme Kavuşturuldu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2007 yılının ilk yarısında vermiş olduğu sağlık hizmetlerini genişleten 2 No'lu Sağlık Ocağı, bahçesine de yapılan peyzaj çalışmasıyla güzel bir görünüme kavuşturuldu.

2007 yılının ilk 6 aylık periyodunu değerlendiren 2 No'lu Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Baturay, "Yaklaşık 20 bin nüfusa sağlık hizmeti götüren ocağımız 2007 yılının ilk yarısında yaklaşık 25 bin kişiye poliklinik hizmeti vermiş olup, bin 500'e yakın kadına aile planlaması, 15-49 yaş arasındaki doğurgan yaştaki kadınların yüzde 90'ına da tetanos aşısı yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı aşı kampanyalarında hedeflenen düzeye gelinirken, koruyucu hizmetlerin dışında aynı binada hizmet

veren sıtma birimimizde de 5 bin 176 sıtma tahlili yapılmıştır. Yeşil kart birimini bünyesinde bulunduran sağlık ocağımız muhtaç insanlara bu anlamda da yardımcı olmaktadır. Çevre sağlık hizmetlerini de bünyesinde bulunduran sağlık ocağımızda yaklaşık 250 ayrı yerden su numunesi alınarak kimyasal ve bakteriyolojik testleri yapılıp ferdi klorlaması yapılmaktadır. Yürüttüğümüz sağlık hizmetlerinin yanında sağlık ocağımızın bahçesine çevre düzenlemesi yaparak bu anlamda diktiğimiz ağaç ve çiçek fidanlarıyla

sağlık ocağımızın çehresini değiştirmeye çalıştık" dedi.

(ET-AŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title