Haberler

Erdoğan: 'Üçlü Operasyon Yapabiliriz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, ABD ve Irak'ın Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Olarak Kuzey Irak'ta Operasyon Yapabileceklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, ABD ve Irak'ın bölücü terör örgütüne yönelik olarak Kuzey Irak'ta operasyon yapabileceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak politikası konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile herhangi bir görüş ayrılığının bulunmadığını da bildirdi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "ABD'nin 'tek taraflı operasyonu doğru bulmuyoruz' derken buradan şunu da çıkarmamız mümkün; Tek taraflı değil, 'Operasyonu beraber yaparız veya yapmalıyız' ifadesini de çıkarmamız mümkün. Üçlü olarak yapmamız mümkün" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Üçüncü taraf Irak mı, Kürtler mi?" yönündeki soru üzerine, "Irak. Bizim muhatabımız merkezi otorite. Amerika, Türkiye üçlü olarak yapılması gereken operasyonu birlikte yaparız. Zaten koordinatörlük kurumunu, müessesesini onun için kurduk. Bununla ilgili de bu çalışmaları ön hazırlık süreci olarak görüyoruz. Temenni ederiz ki artık bunları kısa zamanda bitirir ona göre de adımlarımızı atarız" diye konuştu.

Erdoğan, ABD'de savaş uçaklarının 24 Mayıs 2007 tarihinde Türk hava sahasını ihlali ile ilgili olarak, "Dışişleri Bakanlığımız bugün biliyorsunuz notayı verdi. Ve bu konularda hassasiyet kendilerinden istendi. Nota kendilerine bir 'tekrar etmesin' uyarısıydı. Bunun tekrarı halinde tabii ne olacağı zaten bellidir" dedi.

"Başörtüsü bir oy zemini olmamalı, bir özgürlük meselesi olarak görmeli" diyen Başbakan Erdoğan, "Ben asla bir oy zemini olarak görmüyorum. Ben 3 Kasım seçimlerinde de açın bütün televizyonlardaki söyleşilerime bakın, 'böyle bir vaatle gelmiyorum' dedim. Çünkü 'toplumsal mutabakat kurumsal mutabakat, sağlandığında bu zaten çözülecektir' hep bunu söyledim, böyle geldim. Ama benim eşimin de çocuklarımın da tercihleri ortadadır ve bireysel tercihleriyle yaşamlarını sürdürürler. Asla yavrularıma da bu noktada müdahale edemem, böyle bir hakkım yok, kimsenin de buna hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçim sürecini anlatan Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla ilgili olarak da , "Bu çıkan karar çok konuşulacak, bu bitmedi. Çok açık konuşuyorum; bu, yargı için talihsizdir, yüzkarasıdır. Çünkü açık, net her şey ortada" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ''Sizin adayınız olursa, Cumhurbaşkanının yetikleri ne olacak?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Yetkiler üzerinde bizim şu anda aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Biz bunu aramızda konuşuyoruz. Eğer şu andaki sistemle, sadece diyelim ki Avusturya, Finlandiya buralarda uygulanan, yani cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusundaki şeyde biz yetkiler noktasında, yetkilerin azaltılmasına gidebiliriz. Bu konuda aramızda mutabakatımız var."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title