Haberler

Erdoğan: Para Cıva Gibidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Paranın Cıva Gibi Olduğunu' Belirterek, 'Para, Güven ve İstikrarın, Bereketin Olduğu Yere Gider. Güvenin Olmadığı, Terörün, Akşam Başka Sabah Başka Krizlerin Olduğu Yere Gitmez' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''paranın cıva gibi olduğunu'' belirterek, ''Para, güven ve istikrarın, bereketin olduğu yere gider. Güvenin olmadığı, terörün, akşam başka sabah başka krizlerin olduğu yere gitmez'' dedi.

Erdoğan, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutladı.

''Peygamberler şehri, birliğin ana yurdu Şanlıurfa'da'' bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Şanlıurfa'da, ''meyvelerin sabırla olgunlaştığını, ateşin güle dönüştüğünü, maddi gücün ve kudretin mana karşısında kül olduğunu, mancınıkların binlerce yıl firavunluğun ebedi yenilgisini sembolize ettiğini'' söyledi.

Şanlıurfa'nın, ''İstiklal Mücadelesi'ne güç veren kahramanların yurdu'' olduğunu da anlatan Başbakan Erdoğan, ''yüreği daralan herkese tavsiyem Şanlıurfa'ya gelmeleridir. Burada bir sıra gecesi, bir bardak çay gerçekten dünyaya bedeldir'' dedi. AK Parti'nin, siyasete güç, güven ve istikrar getirdiğini ifade eden Erdoğan, ''AK Parti'yi buralara getiren iki tane sihirli kelime var, birisi güvendir, birisi istikrardır'' diyen Erdoğan, bunlar olmazsa küresel sermayenin ülkeye çekilemeyeceğini dile getirdi.

Bunlar olursa küresel sermayenin Türkiye'ye geleceğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Çünkü para cıva gibidir, güven ve istikrarın, bereketin olduğu yere gider. Terörün olduğu yere gitmez, güvenin olmadığı yere gitmez, akşam başka sabah başka krizlerin olduğu yere gitmez. Onun için bizden önce ortalama yılda Türkiye'ye 1 milyar dolar küresel sermaye geliyor da eğer geçen yıl sonu itibariyle Türkiye'ye 22 milyar dolar küresel sermaye gelip girdiyse bu Türkiye'nin güvenilir olmasındadır, istikrar dolu bir ülke olmasındadır. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum.

Türkiye her alanda kalkınmaktadır. AK Parti iktidarı ile 3 kat büyüyen Türkiye ekonomisi, bugün dünyanın 17. ekonomisi olmuştur. ihracatımız 79 senede 36 milyar dolar ama onun üzerine şimdi geçen ay itibarı ile 132 milyar dolardır.''

Türkiye'nin bütün şehirlerinde heyecanın sürdüğünü, gelişmenin yaşandığını anlatan Başbakan Erdoğan, yapılanların, ''birilerinin işlerine gelmediği için yazılmadığını'' söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title