Haberler

Erdoğan: Mesleki Eğitimde Engellerin Kaldırılmasını Önemsiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özellikle Mesleki Eğitimin Önündeki Engellerin Kaldırılmasını Fevkalade Önemsediklerini Belirterek, 'Türkiye, En Büyük Avantajı Olan Genç Nüfusunu Mesleki Eğitimle Nitelikli Hale Getirdiğinde, Dünyanın En Gelişmiş 10 Ülkesi Arasına Girme Hedefine Bir Adım Daha Yaklaşmış Olacaktır' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle mesleki eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasını fevkalade önemsediklerini belirterek, ''Türkiye, en büyük avantajı olan genç nüfusunu mesleki eğitimle nitelikli hale getirdiğinde, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girme hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 40 okulda yaptırdığı 40 spor salonunun Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonundaki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, bugün Batı, Amerika ve diğer Uzak Doğu ülkelerinde ağırlıklı olarak mesleki okulların oranının yüzde 70, hatta yüzde 75; düz lise oranının ise yüzde 25 olduğunu belirterek, Türkiye'de ise tam tersi durumun bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, konuşmasında gençlere şöyle seslendi:

''Biz de sizin çağlarınızda öğrenimimizi görürken eğitim alamıyorduk. Bizim beden eğitimi derslerimiz, okullarımızın bodrum katlarındaki alçak tabanlı, solunum yapamayacağımız yerlere olurdu. Biz bu tür imkansızlıklar içerisinde maalesef öğrenim gördük. Adı beden eğitimiydi, ama beden eğitimi yapamadık. Biz bu tür kapalı spor salonlarını göremedik. Zira o yıllarda İstanbul'da şu anda Lütfi Kırdar'ın olduğu yer kapalı spor salonuydu. Oradan da ne yazık ki öğrencilerin istifade etmesi mümkün değildi. Ama hamdolsun, şimdi İstanbul'da sadece okullarımızın bahçesinde 110 kapalı spor salonuna bugün kavuşmuş oluyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title