Haberler

Erdoğan, Koltuğunu Baha Ocak'a Bıraktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çocuklara Bırakacakları En Büyük Mirasın, 'Demokrasi, Cumhuriyet, Yani Egemenliğin Millete Ait Olduğu Gerçeği' Olduğunu Belirterek, 'Demokrasimize ve Cumhuriyetimize Sahip Çıktığımızda Diğer Sorunlarımızın Çözümünün Çok Kolay Olduğunu, Geçmişten Bugüne Defalarca Yaşayarak Gördük' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuklara bırakacakları en büyük mirasın, ''demokrasi, cumhuriyet, yani egemenliğin millete ait olduğu gerçeği'' olduğunu belirterek, ''Demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktığımızda diğer sorunlarımızın çözümünün çok kolay olduğunu, geçmişten bugüne defalarca yaşayarak gördük'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakanlık Merkez Bina'da, bir grup çocuğu kabul ederek, makamını Çankaya İlköğretim okulu 4. Sınıf Öğrencisi Baha Ocak'a devretti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, çocukları en içten sevgileriyle selamladığını belirterek, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Başbakan Erdoğan, ulusal egemenliğin, çağdaş dünyada bir toplumun millet olma vasfının simgesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Çocuklarımız da birey ve toplum olarak varlığımızın gelecekteki teminatıdır. Dolayısıyla 23 Nisan Bayramı, ulusal egemenliğimize sahip çıkma ve bunu sürekli kılma irademizin ifadesidir. 23 Nisan'ı, bütün Dünya çocuklarıyla birlikte kutlamamız da bu değerlerin evrenselliğini ortaya koyuyor. İnsanlar gibi toplumlar da çoğu defa sahip oldukları değerlerin yeterince farkında olmayabiliyorlar. Egemenliğin millete ait olması durumu, büyük mücadeleler ve fedakarlıklar sonunda elde edilmiş bir sonuçtur. 23 Nisan etkinlikleri, diğer boyutlarının yanı sıra bize bu gerçeği bir kez daha hatırlatmaya vesile olması sevindiricidir.''

Başbakan Erdoğan, daha sonra koltuğunu Çankaya İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Baha Ocak'a devretti. Erdoğan, koltuğunu devrederken, ''bundan böyle artık Başbakanlık koltuğumu terk ediyorum. 'Terk etmez' diyenlere de bu en güzel cevaptır herhalde...'' dedi.

Küçük Başbakan Ocak da koltuğun büyük gelmesi üzerine bir görevlinin yardımıyla koltuğa otururken, ''rezil olmayalım cemaate'' sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Konuşmasını salondakileri ve ekranları başındaki vatandaşları selamlayarak başlayan Baha Ocak, bugünü çocuklara armağan eden Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü saygı ve sevgiyle andıklarını dile getirdi.

Ülke olarak demokratik ve laik cumhuriyeti, ülke bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliği koruyarak, yurtta ve dünyada barışı sağlamanın en büyük hedef olması gerektiğini dile getiren Ocak, Atatürk ilkeleri doğrultusunda Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırma, barış dolu bir dünyada yaşatmanın ülke yöneticilerinin görevi olduğunu söyledi.

Geleceğe hep beraber yürüneceğini dile getiren temsili Başbakan Ocak, başarılı olabilmek için bilgili, saygılı, anlayışlı, hoşgörülü ve dayanışma içinde olunması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title