Haberler

Erdoğan'ın Kıbrıs Resti Yabancı Basında Da Yankı Buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kktc'ye Yönelik Ambargo Kalkmadan Limanların Rumlara Açılamayacağı Yönündeki Sözleri Yabancı Basında Da Yankı Buldu. Dünya Basını, Türkiye'nin Ab'yi Tehdit Ettiği Değerlendirmesini Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'ye yönelik ambargo kalkmadan limanların Rumlara açılamayacağı yönündeki sözleri yabancı basında da yankı buldu. Dünya basını, Türkiye'nin AB'yi tehdit ettiği değerlendirmesini yaptı.

GUARDIAN: "TÜRKİYE'DAN MÜZAKERELERDEN ÇEKİLME TEHDİDİ"

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini "Türkiye, AB müzakerelerinden çekilmekle tehdit etti" şeklinde değerlendirdi. Haberde Erdoğan'ın bu konudaki "en güçlü açıklamalardan birini" yaptığı ifade edildi.

Gazete, AB yetkililerinin Türkiye'den limanlarını Rumlara açmasını istediği Erdoğan'ın ise KKTC'ye yönelik ambargolar kalkmazsa adım atmayacaklarını söylediğini aktardı. Haberde, "ağız dalaşının" geçen Ekim ayında başlayan müzakerelerden bu yana AB-Türkiye ilişkilerindeki en kötü haftalardan birinden sonra geldiği yorumu yapıldı.

FT: "AB TÜRKİYE'DEN REFORMLARI ARTTIRMASINI İSTEDİ"

Financial Times gazetesi, Avrupa Birliği liderlerinin Türkiye'den reformları arttırmasını istediğini aktardı. Brüksel'in Ankara'dan limanlarını Rumlara açmasını beklediği hatırlatılan haberde, Erdoğan'ın ise KKTC'ye yönelik izolasyonlar kalkmadıkça limanların açılmayacağını söylediği kaydedildi.

WP: "ERDOĞAN VE AB LİDERLERİ SİYASİ KAYGIYLA KONUŞUYOR"

Amerikan Washington Post gazetesi de AB'nin Kıbrıs çatlağı yüzünden Türkiye'yi uyardığını belirtti. AB'nin Türkiye'den limanlarını Rumlar'a açmasını istediği kaydedilen haberde, Erdoğan'ın ise bu talebe "müzakereler durursa durur" sözleriyle "karşı ateş açtığı" değerlendirmesi yapıldı. Gazete, hem Erdoğan'ın hem de Avrupa liderlerinin yerel siyasi kaygılarla hareket ettiği yorumunu yaptı. Gazete, Erdoğan'ın partisinin, milliyetçiliğin yükseldiği bir ülkede popüleritesini kaybetmeye başladığını, pek çok Avrupa hükümetinin de yüzde 99'u Müslüman olan 70 milyonluk bir ülkeyi Birliğe alıp almama konusunda şüpheli olduğunu belirtti.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title