Haberler

Başkan Alinur Aktaş, Bursa'ya Çağ Atlatacak Projeleri Hayata Geçirecek

Güncelleme:

Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın birçok isim yazılıp çizilmesine rağmen hiç çekinmeden Bursa'yı emanet ettiği Alinur Aktaş haberler.com'a özel açıklamalarda bulundu ve Bursa için projelerini bir bir anlattı.

Haberler.com/ Fatih Murat EROĞAN Bursa için eski bakanların, vekillerin hatta ve hatta AK Parti'nin kurucu üyelerinin bile ismi yazılırken 24 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanan mevcut Başkan Alinur Aktaş haberler.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Kasım 2017 yılında görevi devralan ve kısa zamanda önemli işlere imza atan Başkan Alinur Aktaş,Bursa'nın fethinin 700'üncü yılını hedef alan 2026 Şehir Tasavvuru için çalışmalara hız kesmeden sürdürüyor. Başkan Aktaş Turizm, ticaret ve sanayi kenti olarak ülkemizin göz bebeği olan ve nüfusu 3 milyonu bulan Bursa'nın tamamını kuşatacak ve refah seviyesini yükseltecek projelerle gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

1 YIL İÇERİSİNDE TRAFİK NEFES ALDI

Son bir yıl içinde akıllı kavşak uygulamaları ve yol genişletmelerle trafikte hissedilir bir rahatlama sağlayan, Uluabat Gölü ve Marmara Denizi'ni kirlilikten arındıracak dev yatırımları hizmete açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'yı 2026'ya taşıyacak şehir tasavvurunu hazırladıklarını, ulaşımdan kırsal kalkınmaya, turizmden kent ekonomisine kadar her alanda önemli yatırımların startını 2019 yılında vereceklerini söyledi.

Erdoğan'ın Çok Güvendiği ve Bursa'yı Emanet Ettiği Alinur Aktaş Haberler.com'a Konuştu

"PROJELER HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR"

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Kasım 2017'de göreve gelen Başkan Alinur Aktaş, belediyecilik hizmetleri açısından 2018'i değerlendirdi, 2019 Bursa'sına dair ipuçları verdi. Ulaşım acil eylem planı kapsamında küçük dokunuşlarla trafik sorununa lokal çözümler ürettiklerini dile getiren Başkan Aktaş, alt yapı başta olmak üzere bütçe gerçeklikleri doğrultusunda devam eden projeleri de hız kesmeden sürdürdüklerini hatırlattı.

Erdoğan'ın Çok Güvendiği ve Bursa'yı Emanet Ettiği Alinur Aktaş Haberler.com'a Konuştu

GÖRÜLMEMİŞ İŞLERE İMZA ATILACAK

Özellikle pik saatlerde trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği kavşaklarda akıllı kavşak uygulaması ve yol genişletmelerle hissedilir bir rahatlama sağladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Sene başında 2018 yol yılı olacak dedik ve yıl boyunca ulaşım yatırımlarından asla taviz vermedim. Tüm ilçelerimizde sezon boyunca 210 kilometre sıcak asfalt kaplama ve 350 kilometre de sathi kaplama gerçekleştirdik. Tabii mevcut kavşaklardaki düzenlemelerle trafik sorununu çözmek mümkün değil. Bunun için 2035 yılını hedef alan ulaşım master planı üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Katlı yollardan, yeni ulaşım kamulaştırmalarına kadar 2019 yılı bugüne kadar görülmemiş projelerin Bursa'da uygulandığı bir yıl olacak. Raylı sistemin üniversiteden Görükle'ye, Emek'ten Şehir Hastanesi'ne uzatılması ile T2 hattının Kent Meydanı'nda normal sisteme entegre edilmesi 2019'daki önceliklerimizden olacak" diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, Bursa'ya Çağ Atlatacak Projelerini Haberler.com'a Bir Bir Anlattı

BURSA İÇİN HEDEF 2026

Bursa gibi nüfusu 3 milyona yaklaşan, Türkiye'nin en büyük ikinci ihracatçısı olan bir kenttin 1-2 yıllık planlamalarla geleceğe taşınmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aktaş, bu nedenle Bursa'nın fethinin 700'üncü yılını hedef alan 2026 Şehir Tasavvuru çalışmasını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

'Trafik ve ulaşım', 'şehir gelenekleri ve kentlilik bilinci', 'ekonomi' ile 'şehir ve iletişim' konularından hareketle şehir tasavvurunu belirlediklerini dile getiren Başkan Aktaş, "Bursa'yı kendimize göre değil, zihinlerimizi Bursa'ya göre dönüştürmek zorundayız. Kentsel dönüşümü büyük bir mutabakat ve ortak akılla, kadim Bursa'yı geleceğe taşıma iradesiyle gerçekleştireceğiz. Şehrimizi, kültür ve sanat üreten kimlikli bir şehir haline getireceğiz. Bursalılar olarak ailemize, komşumuza, sokağımıza, mahallemize ve şehrimize sahip çıkacağız" dedi.

Erdoğan'ın Çok Güvendiği ve Bursa'yı Emanet Ettiği Alinur Aktaş Haberler.com'a Konuştu

AKILLI BURSA İÇİN KOLLAR SIVANDI

Yüksek teknolojiyle akıllı şehir Ulaşım başta olmak üzere kentin müşterek problemlerinin çözümünde yüksek teknolojiyi kullanacaklarını ve bu alana yatırım yapacaklarını dile getiren Başkan Aktaş, "Yerli ve milli teknoloji kullanımı ile teknoloji çöplüğüne dönmeden kaynaklarımızın verimli kullanımı için akıllı uygulamalar geliştirecek, 'Akıllı Bursa'yı hep birlikte oluşturacağız. Vatandaşlarımıza günlük hayatlarında zaman, maliyet ve kalite avantajı sağlayacak, onları daha güvenli hale getirecek akıllı şehircilik faaliyetlerini yaşamın her alanına yayacağız. Bursa, zenginliklerinden kazandığını görecek. Biliyoruz ki sanayi, bereketin kapısıdır. Sanayimizi daha da büyüteceğiz ama bunu havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletmeden yapacağız" diye konuştu.

Erdoğan'ın Çok Güvendiği ve Bursa'yı Emanet Ettiği Alinur Aktaş Haberler.com'a Konuştu

"KALİTE MARKALARLA TAÇLANACAK"

Bursa'nın özellikle tekstil ve otomotivde önemli bir üretim üssü olduğunu, tasarım ve kalitede yakalanan başarının ancak markalaşma ile daha kıymetli hale geleceğini vurgulayan Başkan Aktaş, "Tarımsal üretimimizi dünyaya açacağız. Tarımda yüksek katma değer, ancak sağlıklı gıdayı güvence altına alan sistemler ve markalaşmayla mümkün. Özellikle entegre tarım sanayii kapsamında, tarım makinaları ve yan sanayinin gelişmesi için gereken çalışmaları ısrarla destekleyeceğiz. Tarımsal üretim, tarımsal sanayi ve ticaretin bütün halinde geliştiği bir ekosistemi mümkün kılmak için kolları sıvadık ve gerekenleri bir bir hayata geçireceğiz. Mobilya sektöründeki birikimlerimizi dünya markası olma yolunda kullanacağız. Bu konuda gerekli kurumlarla işbirlikleri yapılarak tasarım ve kalitede sağladığımız başarıyı, markalaşmada da sağlamak önceliğimiz olacak. Bursa bu kadar sanayisi ve akademik birikimiyle, ihtiyaç duyduğu teknolojiyi de üretmek zorunda. Bursa'nın mevcut potansiyeli, ihtiyaç duyduğu teknolojiyi üretmesi için gerekli şartları oluşturacak güçtedir. Bu şehir mevcut yetişmiş münevverleri, kanaat önderleri, iş insanları, akademisyenleri, sanatçıları, esnafı, ev hanımları ve öğrencilerinin ortak aklı ile teknolojinin hızından ve otomasyonundan da istifade edecek" dedi.

Erdoğan'ın Çok Güvendiği ve Bursa'yı Emanet Ettiği Alinur Aktaş Haberler.com'a Konuştu

"DİKKATLERİ BURSA'YA ÇEKECEĞİZ"

Bursa'nın turizm pastasından da arzu ettiği payı alacağını dile getiren Başkan Aktaş, "Turizmde çok bekledik. Artık dağınık çabalarla değil, organize bir turizm çalışmasıyla, Bursa'yı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dikkatine sunmak zorundayız. Zengin ve köklü Bursa mutfağını dünyaya açmak için yapılacak bütün çalışmalara tam destek vereceğiz. Doğa, deniz, tarih, kültür, sağlık, termal, tarım, inanç turizmini bir potada eritebilen bir şehir olacağız. İş dünyasının kongrelerini, fuarlarını tertip etmek için yıllar öncesinden yer ayırmak zorunda kalacakları bir Bursa olmak, asla hayal değil. Sokakları güvenli, ticareti güvenilir Bursa'yı gerçek kılacağız. Ticaretine hile katanların zaten Bursa'da yeri yok. Bu konuda bütün Bursalılar olarak gerekeni yapacağız. 700 yıllık çarşı-esnaf geleneğinin kendi mekânlarında geliştiği bir Bursa için pek çok çalışma yapıldı. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. 2026 yılına dek Bursa'yı hak ettiği yere ulaştırmak ve gerçek manada turizm pastasından payını alması hedefiyle çalışacak olan 2026 Ajansı kuracağız ve turizm alanındaki çalışmaları tek merkezden yürüteceğiz" diye konuştu.

Erdoğan'ın Çok Güvendiği ve Bursa'yı Emanet Ettiği Alinur Aktaş Haberler.com'a Konuştu

İNDİRİMLERLE EKONOMİK YAŞAM

Herkesin hayat pahalılığı ve zamları konuştuğu bir dönemde doğrudan halkın cebini ilgilendiren önemli indirim uygulamalarını da hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, su fiyatları ve toplu taşıma ücretlerindeki indirimlerle vatandaşlara rahat bir nefes alırdı. Raylı sisteme ulaşım ücretlerinde yüzde 14 – 27 arasında indirime giden Büyükşehir Belediyesi, su fiyatlarında da yüzde 10 +10 olmak üzere iki kez indirime gitti. Aralık ayı son meclis toplantısında su fiyatlarında yüzde 10'luk bir indirim daha uygulanması amacıyla çalışmaların başlatıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, konunun Ocak ayı meclis gündeminde görüşüleceğini hatırlattı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Alinur Aktaş Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

AbdoMobil-IOS:

Soralım Alinur beye:Şehrin göbeğine yapılan Bursaspor Stadyumunu nereye taşıyacaklar?Maç günleri Bursa trafiği felç oluyor.Üstelik tam karşısına da ŞEHİR HASTANESİ yapılıyor... Bunu hangi akılla yapıyorlar? Geçmiş olsun AKP benden de bir oy kaybettiniz. Ya Osmangazi belediyesine ne demeli?Sokaklar çöpden geçilmiyor.Bir tek icraatları yok. Ama eski başkan yine aday!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title