Haberler

Erdoğan'ın 'Boyuna Uygun' Koridor

Başbakan Erdoğan'ın Babasının Oturduğu Rize'nin Güneysu İlçesi'nde İnşa Edilen Hükümet Konağı'nda Başlatılan Onarım Çalışması Tamamlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın babasının oturduğu Rize'nin Güneysu İlçesi'nde inşa edilen Hükümet Konağı'nda başlatılan onarım çalışması tamamlandı. Üst katta yer alacak Kaymakamlık makamında taşıyıcı kolonların alçak inşa edilmesi nedeniyle 1.75 metreye kadar düşen koridor geçiş yükseklikleri 3.65 metreye kadar yükseltildi. Binadaki hatanın ortaya çıkması üzerine boyunun uzunluğu nedeniyle koridordan geçemeyeceği esprisi yapılan Başbakan Erdoğan'ın 2 ay sonra Rize'ye gelerek binayı hizmete açacağı belirtildi.

İlçede 2008 yılı Ekim ayında yapımına başlanan Hükümet Konağı binası için İstanbul'daki özel mimarlık bürosuna proje hazırlatıldı. Başbakan Erdoğan'ın da isteği üzerine Hükümet Konağı Projesi, Rize yöresi mimarisine uygun, ahşap ve taş kaplamalı ve 3 kat planlandı. Proje, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na gönderilerek onay alındı, ardından hükümet konağı 2 milyon 200 bin TL bedelle ihale edildi. İhaleyi alan müteahhit Hakkı Sarı çalışmaları sürdürürken, iç donanım işine geçilen binada Mart ayında inceleme yapan ilçe Kaymakamı Suat Demirci ile Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, koridor geçişlerinin çok alçak olduğunu fark etti. Bunun üzerine, Kaymakamlık olarak kullanılacak üst katında yer alan taşıyıcı kolonların zeminden yer yer 185- 205 santimetre yükseklikten geçtiği belirlendi. Koridor geçişlerinin, zemin kaplaması ve sıva sonrasında yer yer 1.75 metreye kadar düşeceğinin belirlenmesi üzerine konu Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine çalışmalara ara verildi ve proje tadilatına gidilmesi kararlaştırıldı.

Proje tadilatı onayı alınması ardından başlatılan çalışmalar tamamlandı. 1.75 metreye kadar düşen koridor geçişleri 3.65 metreye yükseltildi. Güneysu Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Minder, hatanın giderildiğini ve binanın tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, 2 ay sonra Başbakan Erdoğan tarafından açılışının yapılmasının planlandığını söyledi.

Binadaki hatanın ortayı çıkması ardından 1.85 boyundaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu koridorlardan nasıl geçeceği tartışılmıştı. Rize İl Koordinasyon Kurulu'nda hatanın bir an önce giderilmesi için acil çalışma başlatılması talimatını veren Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu haliyle tamamlanması halinde binayı nasıl gezeceğini sormuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title