Haberler

Erdoğan: Görüşmeler Çok Verimli Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu Gezisinin İlk Ayağı Olan Suriye ve Ürdün Ziyaretleriyle İlgili Olarak, 'Gerek Suriye ile Yaptığımız Görüşmeler, Gerekse Ürdün ile Yaptığımız Görüşmeler Çok, Çok Verimli Geçti' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu gezisinin ilk ayağı olan Suriye ve Ürdün ziyaretleriyle ilgili olarak, ''Gerek Suriye ile yaptığımız görüşmeler, gerekse Ürdün ile yaptığımız görüşmeler çok, çok verimli geçti'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ürdün ziyaretini tamamlamasının ardından Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı.

Erdoğan, Suriye ve Ürdün'ü kapsayan özellikle Gazze şeridindeki gelişmelerle ilgili bir Orta Doğu ziyareti başlattıklarını anımsatarak, ''İlk ayağında gerek Suriye ile yaptığımız görüşmeler, gerekse Ürdün ile yaptığımız görüşmeler çok, çok verimli geçti'' diye konuştu.

Yarın Mısır'a, cumartesi günü de Suudi Arabistan'a ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu süreç içerisinde yaptıkları görüşmeleri bir sonraki ülke ile de değerlendirme imkanı yakalayacaklarını söyledi.

Bugün Ürdün'de yaptıkları görüşmenin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile bir araya geldiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, ''Bunun da çok verimli geçtiğine inanıyorum. Bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde birbirimizle irtibat halinde olacağız. Gelişmeleri anında değerlendirme fırsatımız olacak'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye olarak bizler, bu süreç içerisinde birinci derecede, ateşkesin sağlanmasına yönelik ne gibi adımlar atabiliriz, ambargoların kaldırılmasına yönelik ne gibi adımlar atabiliriz, ondan sonra da Filistin içerisinde uzlaşmanın sağlanmasına yönelik ne gibi çalışmalar yapabiliriz. Bu konuda her türlü etkinlikte, planlamada var olduğumuzu bu dostlarımıza, kardeşlerimize söyledik, ilettik.

Tabii bizim bu sürece bu kadar aktif katılmamızdan doğrusu kendileri de çok memnun oldular.

Şu anda, sizlerle buluşmamız da çok anlamlı bir tarih ve saate denk geldi. Şu anda biz, birkaç mutluluğu bir anda yaşıyoruz. Şu anda benim saatime göre 2008 bitti, şimdi 2009'a giriyoruz ve 2009'un ülkemiz, milletimiz, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Gazze'de yaşananların yaşanmamasını temenni ediyorum ve çocukların katledildiği, kadınların katledildiği, savunmasız insanların katledildiği, orantısız güç kullanımının olmadığı bir dünyayı yaşamak istiyoruz. Barışa darbe vurulmamasını istiyoruz. Barışa gölge düşürülmemesini istiyoruz. Bunun için de insani noktada değer yargılarına önem verenleri bu konuda dayanışmaya, yardımlaşmaya özellikle davet ediyorum.''

İkinci bir mutluluk olarak, Türkiye saatiyle Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğinin başladığını ifade eden Erdoğan, bunun Türkiye'nin sorumluluğundan kaynaklanan bir mutluluk olduğunu belirtti ve ''Çünkü, biz bunu İnşallah Türkiye olarak mutluluğa çevireceğiz'' dedi.

ABD saatiyle Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliği için 8 saat daha bulunduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''İnşallah, BM Güvenlik Konseyi'nde de gerek başta Dışişleri Bakanım olmak üzere Dışişleri Bakanlığındaki arkadaşların, yine başta daimi temsilcimiz olmak üzere, ben inanıyorum ki üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla orada temsil edecekler ve dünya barışına, dünyanın kazanımlarına katkıda bulunacaklar. Şahsım hükümetim adına, ben de tüm milletime selam, sevgi, saygılar sunuyorum.''

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title